Kim Jong Un, în stare GRAVĂ. Cine este FEMEIA care ar putea prelua puterea Coreei de Nord

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

CNN a anunțat că liderul Kim Jong Un se află în stare gravă după o operație. Iată cine este femeia care ar putea prelua puterea în Coreea de Nord. 

CNN a anunțat astăzi că liderul nord-coreean Kim Jong Un, în vârstă de 36 de ani, se află în stare critică, "într-un mare pericol" şi ar fi fost operat.

Până în acest moment, Casa Albă a refuzat să comenteze, în timp ce surse din Coreea de Sud au notat că nu au informaţii cu privire la starea de sănătate a lui Kim Jong Un.

Posibil "să fie în moarte cerebrală"

În plus, serviciile secrete americane şi nu numai încearcă să afle care este starea de sănătate a liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Informaţiile apărute sunt contradictorii şi vorbesc despre posibilitatea ca acesta să fie în moarte cerebrală ori în recuperare după o operaţie pe cord. Surse din cadrul autorităţilor sud-coreene au notat că nu au informaţii potrivit cărora Kim Jong Un ar fi în stare gravă şi că zvonurile nu au fost până acum confirmate, citează Mediafax. 

Cine preia conducerea Coreei de Nord

Până la clarificarea situaţiei lui Kim Jong Un, în spaţiul public au apărut deja speculaţii cu privire la cine ar putea prelua conducerea Coreei de Nord în cazul în care Kim Jong Un ar ajunge în incapacitate ori chiar ar înceta din viaţă.

CNN a menţionat-o pe Kim Yo Jong, sora dictatorului care a preluat puterea după moartea tatălui său, Kim Jong Il. Michael Madden, expert politolog specializat pe Coreea de Nord, afirmă că există între 10 şi 20 de scenarii privind preluarea puterii dacă Kim Jong Un ar intra în incapacitate. Unul dintre acestea vorbeşte despre o continuare a liniei dictatoriale a dinastiei Kim, citează sursa de mai sus. 

Cine este femeia

Acest scenariu se leagă de Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un şi una dintre cele mai apropiate şi influente persoane din jurul actualului conducător nord-coreean. 

Ea a fost cea mai vizibilă membră a familiei aflate la conducerea Coreei de Nord în ultimii ani, fapt care a culminat cu prezenţa ei la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, găzduite de Coreea de Sud. 

"Pentru actualul regim, continuitatea este cheia. Ei controlează arsenalul ţării şi sunt în controlul armelor nucleare", spune Michael Madden. Kim Yo Jong ar avea 32 de ani, cu 4 mai puţin decât Kim Jong Un, şi a fost numită recent membru supleant al biroului politic al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord. Pe lângă rolul de reprezentant al Coreei de Nord la JO din 2018, ea a mai apărut în diverse ocazii alături de Kim Jong Un, dar niciodata într-o poziţie vocală. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel