TEZAURUL va fi mutat în UNITĂȚI MILITARE. Dezastru la Muzeul de Istorie, risc enorm de prăbușire

Muzeul Naţional de Istorie a României, care găzduieşte piese de tezaur estimate la jumătate de miliard de euro, are "un potenţial de risc foarte mare" în cazul unui cutremur "nu extrem de puternic". Kelemen Hunor spune că, în caz de nevoie, Tezaurul istoric va fi dus în unități militare.

În cazul unui cutremur devastator, pagubele ar fi imense, iar numărul victimelor va fi foarte mare. În urma unor studii pe care DC News le-a publicat, vor fi între 1900-3000 de victime. În plus, în afară de drama umană, multe dintre bunurile istorice vor fi făcute praf.

VEZI ȘI: Investiție importantă. Teatrul Național va deveni cel mai MARE din Europa

"Căutăm o soluție de a aduce și de a pune în siguranță Tezaurul până când Muzeul Național de Istorie va fi consolidat. Am identificat, într-o zonă centrală din București, câteva posibilități pentru a asigura siguranța patrimoniului național. Este o situație critică, o situație dezastruoasă. Au fost ani pierduți când enorm de mulți bani au intrat în restaurarea Muzeului de Istorie, vorbesc de anii 2000. Au apărut probleme juridice și după aceea, finanțarea nu a mai fost posibilă. Niciun ministru nu și-a asumat răspunderea de a da bani acolo unde există un litigiu. Am identificat o soluție, dar nu vreau să spun locația fiindcă în acest moment este lucrul cel mai important. Muzeul de Istorie nu va scăpa de riscuri pentru că a fost construit într-o zonă proastă, fără fundație, acolo era o groapă de gunoi. Este nevoie de o consolidare foarte bună", a spus Kelemen Hunor la DC News.

Întrebat dacă operele istorice ar putea fi păstrate într-o unitate militară, Kelemen Hunor a zis: "Cunoaștem problema. Am prezentat și soluția noastră unde vrem să ducem Tezaurul și trebuie să facem câteva proceduri pentru că asta este legea. Există unități militare unde pot fi duse operele, dar este nevoie de foarte mulți bani. Nu cu pistolul aperi tezaurul! Acele unități militare sunt în afara Bucureștiului, la distanțe foarte mari".

VEZI ȘI: Numărul morților la cutremur, calculat la virgulă. DCNews sesizează Guvernul și CSAT, care ignoră cel mai mare dezastru umanitar din Europa 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel