Jurnalist ”portocaliu”, idee pentru locul României în CE

Un jurnalist ”portocaliu” vine cu o idee pentru postul de comisar european cuvenit României, care ar putea să fie pe placul tuturor forțelor politice din țară, după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Într-un editorial în care vorbește despre reușitele Agenției Naționale de Integritate și arată că instituția a fost lăudată în raportele Uniunii Europene, Dan Turturică îl propune pe Horia Georgescu pentru funcția de comisar european pentru Justiție. Numirea ar fi favorabilă tuturor forțelor politice din țară. Președintelui Traian Băsescu i s-ar valida la CE un om asociat de media cu regimul său, iar cei care vin ar putea scăpa de o potențială amenințare, în persoana lui Horia Georgescu.

Vezi și: Președintele ANI, Horia Georgescu, vizită oficială la Washington

”La scurt timp după încheierea alegerilor europarlamentare vor începe negocierile pentru formarea viitorului cabinet care va conduce Comisia Europeană. Atât premierul, cât și președintele s-ar putea opri o secundă din lupta lor pe viață și pe moarte și, întocmai ca pe subiectul reacției noastre față de agresiunea Rusiei, ar cădea de acord asupra unei poziții comune. Importanța temei impune o înțelegere transpartinică: aceea ca ambii să-și folosească relațiile la cel mai înalt nivel în marile partide europene pentru a cere ca României să-i revină portofoliul de comisar european pentru Justiție. Iar pentru acest post să-l propună pe Horia Georgescu, președintele ANI.

Ar fi o victorie imensă pentru țară ca, la mai puțin de zece ani după ce România intra în UE cu stegulețe roșii pe acest domeniu, să primim cea mai importantă recunoaștere pentru evoluția noastră”, scrie Dan Turturică.

Citește și: Raportul MCV, primele concluzii: Parlamentul - criticat, CCR și ANI - lăudate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel