Președintele ANI, Horia Georgescu, vizită oficială la Washington

Horia Georgescu a condus o delegație oficială a Agenției Naționale de Integritate, în perioada 17 - 21 noiembrie, într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii. Inspectorii români s-au întâlnit la Washington cu omologi din instituțiile cu rol în prevenirea și combaterea corupției și a celor însărcinate cu asigurarea climatului de integritate publică. Reprezentanții ANI au avut întrevederi, de asemenea, și cu înalți oficiali ai Administrației americane, potrivit România Liberă.

Horia Gerogescu a fost primit la Casa Albă de Directorul Afacerilor pentru Europa Centrală şi de Est din cadrul National Security Staff – Executive Office of the President (fostul Consiliu Naţional de Securitate al Statelor Unite).

Preşedintele ANI a avut întâlniri și la Departamentul de Stat al Statelor Unite, unde a fost primit de către Directorul Biroului de Afaceri pentru Sudul şi Centrul Europei (Office of South Central European Affairs), adjunct ad-interim al asistentului Secretarului de stat pentru Europa Centrală şi de Est.

 Conform unui comunicat remis de ANI sursei citate, preşedintele ANI s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai diviziei financiare din cadrul Serviciului Secret al Statelor Unite (U.S. Secret Service), ai fiscului american (Internal Revenue Service - IRS), ai Departamentului de Justiţie al Statelor Unite (Department of Justice) – Unitatea de Integritate Publică (Public Integrity Section) şi Biroul de Politică a Informaţiei (Office of Information Policy), precum şi cu Preşedintele Centrului de Analiză pentru Politică Europeană – CEPA (Center for European Policy Analysis), think-thank cu sediul la Washington, ce are ca misiune studiul politicilor adoptate de ţările din centrul şi estul Europei.

Cu ocazia vizitei la Washington, Georgescu a avut o întâlnire de lucru cu Directorul Biroului de Etică din cadrul Guvernului Statelor Unite (Office of Government Ethics), una din instituţiile omoloage Agenţiei Naţionale de Integritate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel