Antologia Ateliere ale modernității, un experiment în care mize culturale diverse își dau întâlnire

Volumul Ateliere ale modernității. Istorie intelectuală și filosofie franceză contemporană, coordonat de editorii Bogdan Ghiu și Vlad Alexandrescu, apărut recent la Editura Polirom, va fi lansat marți, 11 martie, de la ora 18.00, la Institutul Francez din București – Atrium (B-dul Dacia, nr. 77).

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Institutul Francez din București, va avea loc în prezența celor doi editori, cu participarea co-autorilor: Andreea Maria Blaga, Dragoș Jipa, Alexandru Matei, Daniela Măriucuța, Maria Mățel-Boatcă, Speranța Sofia Milancovici, Andreea Rațiu, Mihaela Gabriela Stănică, Raluca Vârlan, Lucia Vișinescu.

Antologia Ateliere ale modernității este un experiment, un proiect-pilot și un posibil model, în care mize culturale diverse își dau întâlnire.

Ea reprezintă materializarea activității de un an (2012-2013) a primei ediții a Atelierului de formare avansată pentru tineri traducători români de științe umaniste și sociale de limba franceza, proiect inițiat și finanțat de Centrul Național al Cărții (Centre National du Livre) din Franța, în colaborare cu Institutul Cultural Român.

Antologia, pe lângă rolul ei formativ și profesional, își propune să joace și un dublu rol de „vitrină” culturală (pentru câmpul științelor umanist-sociale franceze) și de bilanț-incitare (pentru sistemul editorial și publicul din România).

Cei zece traducători-ucenici au fost aleși în urma unui concurs de către o comisie mixtă a CNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel