Generalul Ioan Sorin, fostul șef al Forțelor Terestre, a decedat

Fostul șef al Statului Major al Forțelor Terestre, generalul Ioan Sorin, a încetat din viață sâmbătă.

"Am aflat cu adâncă durere vestea trecerii în neființă a generalului (ret.) Ioan Sorin, o personalitate militară de excepție a ultimilor decenii. Va rămâne în memoria noastră ca un lider militar și va inspira generațiile viitoare de ofițeri și generali ai Armatei României", a transmis ministrul Apărării, Mircea Dușa.

Generalul Ioan Sorin a ieșit la pensie anul trecut în mai, ocazie cu care ministrul Dușa i-a înmânat sabia de ceremonie, arma pe care o poartă ofițerii din Regimentul de Gardă, în semn de recunoștință pentru întreaga carieră militară.

Dușa a afirmat atunci că Sorin Ioan și-a îndeplinit datoria cu devotament și profesionalism în cariera militară de 40 de ani.

La final de carieră militară, fostul comandat al SMFT avea și un regret. "Au fost multe situații în care alte planuri nu au contat. Poate am o remușcare, familia a fost pe planul doi, însă tot ceea ce am făcut am făcut cu plăcere și cu pasiune și am avut și satisfacții", spunea generalul Ioan Sorin.

În ceea ce privește misiunea din Afganistan, generalul își amintea că a fost primul militar care a călcat pe pământ afgan, fiind în anul 2002 șeful Direcției Operații.

Generalul Ioan Sorin a fost numit șef al Statului Major al Forțelor Terestre în iulie 2012, după ce fusese consilier coordonator domeniu în grupul consilierilor ministrului Apărării Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel