Stimularea înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, susținute de Ana Birchall

[] []

13 Martie 2014 / 15:19
Salveaza PDF Comentarii

Comisia pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor a avizat favorabil, cu unanimitate de voturi proiectul de lege iniţiat de Guvern, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii înregistrat cu PL-x nr. 88/2014.

„În şedinţa de marţi, Comisia pentru Afaceri Europene şi-a arătat susţinerea unanimă faţă de adoptarea unui proiect foarte important pentru IMM-urile din România. Proiectul are o relevanţă deosebită pentru transpunerea documentului programatic al UE, Small Business Act”, a declarat secretarul comisiei, Ana Birchall.

„Iniţiativa Guvernului este pozitivă şi dorită de IMM-urile din România. În cadrul dezbaterilor, Comisia a hotărât să avizeze favorabil proiectul de lege cu amendamente. Am hotărât, împreună cu colegele şi colegii din comisie, ca pentru implementarea mai eficientă a „Small Business Act” să acordăm o prioritate la finanţare, programelor microintreprinderilor destinate produselor ecologice sau care aparțin afacerilor de mediu și produselor sau serviciilor inovative. În ceea ce priveşte spre exemplu produsele ecologice, ştim cu toţii că România are un potenţial foarte mare în acest sector, din păcate încă neexploatat”, a mai spus Ana Birchall.

În continuare, secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților a susținut că “Este foarte bine că proiectele de lege iniţiate de Guvern se bucură de susţinere în cadrul Comisiei pentru Afaceri Europene, mai ales când vorbim de proiecte cu un impact pozitiv asupra mediului de afaceri în general şi asupra sectorului IMM-urilor în particular”.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, PL-x nr. 88/2014 a fost adoptat de Senat în şedinţa din 24.02.2014. Comisia pentru Afaceri Europene a emis un aviz favorabil pentru proiectul de lege în data de 11.03.2014.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25