Ministrul Energiei: Suntem pregătiți dacă Rusia sistează livrările de gaze

Noul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, dă asigurări că România este pregătită pentru eventuală decizie a Gazpromului de a sista livrările de gaze pe fondul situației din Ucraina, punctând că țara noastră este pe locul al treilea la capitolul independență energetică. 

Nicolescu a declarat, luni, la Antena 3, că premierul Ponta l-a sunat și l-a întrebat care va fi impactul unei posibile întreruperi în aprovizionarea cu gaz. "Suntem pregătiți să facem față pentru orice fel de situatie. România este locul 3 la independența energetică, dar poate să fie mai mai bine cu Marea Neagră, dacă vom reuși să încurajăm investițiile acolo", a fost răspunsul pe care ministrul Energiei spune că i l-a dat prim-ministrului, prezent și el în studioul Antena 3.

Nicolescu a precizat că în mandatul său vizează, pe lângă independența energetică, o strategie energetică și îmbunătățirea performanței în ceea ce privește managementul companiilor de stat.

Răzvan Nicolescu, 36 de ani a deținut funcția de vicepreşedinte al Agenţiei Europene pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare in Energie (ACER), iar în perioada 2006-2008 a fost reprezentant al României la Comisia Europeană pe probleme de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel