Front comun pentru apărarea în fața evacuărilor abuzive

evacuare_01
evacuare_01

Persoanele evacuate și amenințate cu evacuarea din București și-au lansat o platformă, Frontul Comun pentru Dreptul la Locuire (FCDL). Scopul este de a afirma și apăra drepturilor locative în fatța abuzurilor. 

Potrivit unui comunicat trimis DC News, scopurile principale ale FCDL sunt: înlesnirea organizării oamenilor în fața încălcării drepturilor lor locative; aducerea pe agenda publică a mass-mediei și a autorităților a acestei probleme. Principalele activități sunt sprijinul reciproc și auto-organizarea, iar ceea ce-și doresc este "dreptul la trai demn al tuturor".

"FCDL a luat naștere în urma multelor întâlniri ale comunității în curs de evacuare din cartierul Rahova-Uranus cu grupuri de sprijin și cu persoane evacuate din alte zone ale Bucureștiului. Solidaritatea creată a dus la organizarea de proteste și acțiuni juridice ce au avut, parțial, rezultatele scontate. Experiența activistă a arătat că doar împreună se poate obține un oarecare rezultat în sensul justiției locative. Astfel a apărut, în noiembrie 2013, ideea creării unei organizați ce atacă problemele structurale legate de dreptul la locuire, legând fenomene diverse cum sunt: evacuările în urma retrocedării proprietăților naționalizate, evacuări abuzive în urma unor lucrări de utilitate publică, situația oamenilor fără adăpost (mulți dintre ei, foști evacuați), gentrificare bazată pe segregare etnică și criminalizarea sărăciei", se mai arată în comunicat.

FCDL are și un site cu același nume pe domeniul.ro, unde publică știri și resurse, care este adresat atât celor ce doresc să afle ultimele noutăți în ceea ce privește dreptul la locuire,cât și persoanelor în curs de evacuare ce au nevoie de sugestii, sprijin și solidaritate imediată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel