Jumătate dintre reactoarele japoneze ar trebui dezactivate

Fukushima-nuclear-
Fukushima-nuclear-

Jumătate dintre reactoarele nucleare din Japonia sunt periculoase și ar trebui desființate cât mai repede, din cauză faptului că sunt situate deasupra unor falii. Aceasta este concluzia la care au ajuns parlamentarii din arhipelag, după ce au studiat 50 de reactoare din teritoriu, informează AFP.

Reactoarele au fost clasificate ca periculoase, după câțiva indici, precum: vârstă, tipul de tehnologie utilizat, natura terenului pe care sunt construite și mijloacele din intervenție de care dispun pentru a interveni în cazul unui cutremur. Populația din vecinătate a reprezentat o altă categorie pentru determinarea gradului de pericol pe care îl prezintă reactoarele.

Grupul parlamentar "Zero centrale nucleare", care este format din politicieni de la partide diferite, susține că 24 dintre reactoarele Japoniei ar trebui oprite definitiv și demolate, din cauza vulnerabilității lor.

Ca o consecință a accidentului nuclear de la Fukushima, în acest moment, doar două reactoare funcționează la parametri normali. Restul de 48 sunt oprite, fie din cauza seismelor, fie pentru implementarea unor măsuri suplimentare de precauție în caz de cutremur.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel