Jucătorii de tenis ruși își vor schimba cetățenia pentru a participa la turnee

Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels
Fotografie de la Gonzalo Facello, Pexels

Jucătorii de tenis ruși s-au decis să-și schimbe cetățenia sportivă pentru a putea participa la toate competițiile și turneele. Cea mai bună jucătoare a țării, Daria Kasatkina, a discutat despre o astfel de opțiune într-un interviu cu jurnalistul Viktor Kravchenko. Potrivit ei, acest lucru se datorează sancțiunilor împotriva sportului rusesc.

„Campionatul Mondial (Billie Jean King Cup) ne-a fost luat, când va fi returnat?”, a întrebat-o Viktor Kravchenko.

„Nu se va mai întoarce niciodată. Am fost suspendați de la Wimbledon, ce se va întâmpla în continuare, nimeni nu știe. Cu Jocurile Olimpice, în general nu este clar ce se va întâmpla, iar Jocurile vor avea loc peste doi ani. Pe scurt, suntem pustnici. Nu știu ce urmează”.

Întrebată apoi dacă își va schimba pașaportul, aceasta a declarat: „Sa vedem.”

Kasatkina mai crede că în următorii ani Rusia se așteaptă la o plecare de jucători de tenis talentați. „Care sunt perspectivele pentru următorii zece ani? Am fost împinși mult înapoi. Juniorii, care acum au 16-17 ani, mai au o șansă, pentru că deja joacă și pot pleca. Pentru cei mai mici, nu știu ce să zic. Cred că mulți copii talentați ai căror părinți au ocazia își vor schimba cetățenia”, a explicat ea.

Mai devreme, în același interviu, Kasatkina a recunoscut că are o iubită. Ea s-a plâns, de asemenea, că este foarte dificil să fii homosexual în Rusia. „Iată această expresie „alegi să fii gay” - ei bine, ce fel de prostie este asta? În mod realist, nu există nimic mai ușor în lume decât să fii hetero. Având posibilitatea de a alege, cine ar alege să fie gay? Să-ți faci viața dificilă. Serios? Mai ales în Rusia ”, a spus sportiva.

Daria Kasatkina se află pe locul 12 în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis. Ea a câștigat cinci turnee WTA (patru dintre ele la simplu), Billie Jean King Cup (2021) și Junior Grand Slam la simplu (French Open 2014).

Schimbarea cetățeniei sportive nu a fost exclusă nici de tenismenul rus Andrei Rublev (locul 8 ATP). El a spus că o va face dacă ar fi interzis de la toate turneele.

Jucătoarea de origine rusă, Natela Dzalamidze, a decis să-şi schimbe naţionalitatea pentru a putea participa la Wimbledon. Ea a încercat să evite interzicerea care a fost aplicată jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Natela Dzalamidze a optat pentru cetăţenia georgiană. Wimbledon nu a avut cum să riposteze la „mutarea” sportivei, aşa că Natela Dzalamidze (29 de ani) va concura la dublu, alături de jucătoarea Aleksandra Krunić (Serbia), conform express.co.uk.

Alegerea tinerei a venit după decizia organizatorilor de la Wimbledon, care interzic tuturor sportivilor din Rusia şi Belarus să participe la competiţie, pe fondul „comportamentului” geopolitic al Rusiei, care, pe 24 februarie.

Jucătoarea se situează pe locul 43 în clasamentul mondial, la dublu.

Maria Șarapova a devenit mamă

Tenismena Maria Șarapova a devenit mamă pentru prima dată. 

Rusoaica Maria Şarapova, fostul lider mondial al tenisului feminin, a adus pe lume primul ei copil, un băieţel pe nume Theodore născut pe 1 iulie, a anunţat fosta campioană vineri pe contul său de Instagram, citată de AFP.

"Cadoul cel mai frumos, cel mai antrenant şi cel mai dorit pe care familia noastră", a scris Şarapova alături de o fotografie cu partenerul său şi cu bebeluşul, care apare din profil.

Şarapova, care s-a retras din activitatea sportivă în februarie 2020, a însoţit mesajul său de menţiunea "Theodore" urmată de data 1 iulie 2022.

În vârstă de 35 de ani, Maria Şarapova, lider mondial în 2005, a câştigat 36 de turnee în prolifica sa carieră, dintre care cinci titluri de Mare Şlem (Wimbledon în 2004, US Open în 2006, Openul Australiei în 2008 şi Roland-Garros în 2012 şi 2014).

Şarapova este logodită din decembrie 2020 cu un om de afaceri britanic, Alexander Gilkes.

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, câştigătoare a cinci turnee de Grand Slam, a anunţat în 2020 că se retrage din circuitul profesionist la vârsta de 32 ani, relatează Reuters.

”Tenis - Îţi spun adio. Mi-am dat viaţa pentru tenis, iar tenisul mi-a dat o viaţă. Îmi va lipsi în fiecare zi”, a scris, miercuri, campioana rusă în revistele Vogue şi Vanity Fair. După suspendarea din cauza meldoniumului în 2016, pe o perioadă de 15 luni, Şarapova s-a confruntat cu o serie de accidentări şi nu a mai reuşit să revină la cel mai bun nivel.

Şarapova, una dintre cele mai faimoase sportive ale secolului XXI, a câştigat primul ei titlul de Grand Slam, Wimbledon, în 2004 la doar 17 ani. Au urmat apoi succesele de la US Open (2006), Australian Open (2008) şi Roland-Garros (2012, 2014). În palmaresul ei figurează 34 titluri WTA, 4 ITF şi medalia olimpică de argint din 2012 la individual. A fost nr. 1 mondial în august 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel