Jaqueline Cristian, eliminată de la Australian Open în turul II

Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Românca Jaqueline Cristian a fost eliminată în turul II al turneului de Grand Slam Australian Open. 

Jucătoarea română Jaqueline Cristian nu a reușit miercuri dimineața să se califice în turul 3 al Grand Slam-ului de la Melbourn, fiind învinsă în turul secund de americana Madison Keys (51 WTA). Cristian ar putea avansa chiar 10 locuri în clasamentul WTA, după prima ei participare la un Grand Slam.

Fostă număr 7 mondial și finalistă la US Open în 2017, Keys și-a demonstrat experiența superioară, impunându-se cu 6-2, 7-5, la capătul unui meci ce a durat o oră și 31 de minute, scrie Mediafax.

Cristian a început greu meciul, cedând ușor propriul serviciu de două ori la rând și, chiar dacă a avut 5 șanse de rebreak în game-urile 2 și 4, nu a reușit să le valorifice pentru a rămâne aproape.

De la 0-4, Keys a știut să administreze jocul, astfel încât, în ciuda unui rebreak făcut de Cristian, la 2-4, jucătoarea americană și-a adjudecat setul cu 2-6.

Românca a părut să cedeze total inițiativa, când în setul secund a pierdut din nou primul game, pe serviciu, însă s-a mobilizat, a făcut rebreak-ul pentru 2-2 și a mers apoi cap la cap, până la 5-5.

E drept, a avut mari probleme în a-și valorifica avantajul serviciului, în game-urile 5 și 7 fiind nevoită să salveze câte 3 mingi de break în fiecare.

La 5-5, Keys a ridicat nivelul de joc, a făcut un break la zero și mai apoi și-a câștigat serviciul, închizând meciul cu 6-2, 7-5.

CITEŞTE ŞI Simona Halep, primele declaraţii după debutul cu victorie la Australian Open

Cristian urcă 10 locuri 

La prima ei participare la un Grand Slam, Jaqueline Cristian primește pentru prezența în turul doi la Australian Open, 70 de puncte WTA, ceea ce în clasamentul mondial live îi aduce un salt de 10 locuri, până pe 59.

Acestei performanțe i se adaugă și un cec de 102.200 dolari, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din câștigurile realizate până acum din tenis.

Jaqueline Cristian va evolua și la dublu, unde va face pereche cu germanca Andrea Petkovic, urmând să joace în primul tur cu Gabriela Ruse și Simona Halep.

CITEŞTE ŞI Controversă cu Djokovic: Reacţia Lacoste, ca a parlamentarilor români cu certificatul verde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel