Iunie 2014 a fost cea mai călduroasă lună iunie din Istorie

canicula
canicula

Luna iunie a acestui an a fost cea mai călduroasă la nivelul întregii planete de la începutul măsurătorilor meteorologice, în 1880, a anunţat Agenţia Oceanografică şi Atmosferică Americană (NOAA).

Temperatura medie, combinată la suprafaţa pământului şi a oceanelor, a atins în iunie 2014 valoarea de 16,22 grade Celsius, cu 0,72 grade Celsius mai mare decât media acestei luni în secolul XX, depăşind totodată vechiul record de căldură pentru iunie, care data din anul 2010, scrie româniatv.ro.

Anunţul a fost făcut luni, de Agenţia Oceanografică şi Atmosferică Americană (NOAA).

"Cea mai mare parte a planetei se confruntă cu temperaturi medii lunare mai mari, cu recorduri de căldură record în regiunile de sud-est ale Groenlandei, în nordul Americii de Sud sau zonele de est și centru ale Africii, precum și în părți din sudul și sud-estul Asiei", se arată într-un comunicat al Agenţiei.

"La fel ca în luna mai, toate marile bazine oceanice au cunoscut, de asemenea, recorduri de căldură. Ultima dată când temperatura din iunie a fost sub media secolului XX a fost în 1976", mai arată NOAA.

Potrivit aceleiași surse, luna mai 2014 a fost cea mai caldă din istorie, de când se fac înregistrări meteorologice, în 1880, depășind recordul precedent, din mai 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel