Israelul s-a RETRAS după consultările cu mai mulți parteneri

Israel
Israel

Israelul s-a retras din cursa pentru un loc nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, relatează dpa.

'După consultări cu partenerii noştri, inclusiv cu prietenii noştri buni, statul Israel a decis să îşi amâne candidatura', a transmis vineri, într-o declaraţie, misiunea Israelului la Naţiunile Unite.

Retragerea Israelului lasă doar Germania şi Belgia ca ţări candidate pentru cele două locuri alocate grupului statelor vest-europene şi altora.

Mandatele încep în 2019 şi durează doi ani

Consiliul de Securitate al ONU are cinci membri permanenţi - China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA - şi 10 membri nepermanenţi ale căror locuri sunt împărţite între blocuri regionale. Cinci dintre locurile nepermanente urmează a fi schimbate în acest an, iar Adunarea Generală a ONU va organiza un scrutin luna viitoare pentru a decide ce ţări vor fi primite. La acest scrutin, unul din cele cinci locuri trebuie să revină Africii, altul este pentru Asia-Pacific, unul pentru America Latină şi Caraibe şi două pentru statele Europei Occidentale şi altele.

[citeste si]

Conducerea Autorităţii Palestiniene a dus o campanie pentru a se asigura de sprijinul statelor arabe şi al altor aliaţi pentru a bloca încercarea Israelului de a obţine în loc nepermanent la votul din Adunarea Generală. Israelul nu a deţinut niciodată un loc în Consiliul de Securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel