ISIS: un copil de 10 ani execută un "spion israelian" - VIDEO

Jihadiștii Statului Islamic au difuzat pe internet un clip video în care s-ar părea că un copil aproximativ de zece ani execută un tânăr de 19 ani din Ierusalimul de Est, acuzat că este "spion israelian".

Filmarea de 13 minute începe cu Muhammad Saild Ismail Musallam, capturat de ISIS anul trecut, care povește cum a fost trimis de serviciile secrete israeliene să se infiltreze în rândurile Statului Islamic.

Mai apoi, imaginile îl arată pe ostatic în mijlocul unui câmp, unde un copil de aproximativ 10 ani pare să-l împuște în cap cu un pistol de la distanță mică.

Deși părinții tânărului ucis spun că acesta a plecat de acasă pentru a se alătura ISIS, jihadiștii pretind că era un spion israelian.

Într-un discurs în fața camerei de filmat, tânărul spune pe un ton calm și controlat că a fost abordat de un vecin israelian care l-a întrebat dacă vrea să lucreze pentru serviciile din Israel. El susține că tatăl și fratele lui l-au încurajat să accepte această poziție, din care ar putea avea șansă să obțină funcții mai importante ulterior. "La acel moment mi-am dat seama că și ei lucrează ca spioni", spune tânărul.

Tatăl lui Musallam a declarat pentru Ha'aretz că fiul său nu era spion, ci a plecat din voință proprie să se alăture ISIS, după ce a fost recrutat pe internet. "Nu știu cum l-au convins, dar nu are nicio legătură cu Mossad-ul (serviciul de informații externe), Shin Bet-ul (serviciul de informații de interne) sau altcineva", a spus tatăl tânărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel