ISIS a aprobat un buget de două miliarde de dolari

nbcnews.com
nbcnews.com

Liderul religios al Statului Islamic, Abu Saad al Ansari, a anunţat că ISIS a aprobat pentru anul 2015, pentru prima dată, un buget de două miliarde de dolari, cu un "surplus" de 250 de milioane de dolari, relatează Le Figaro, în ediţia electronică de luni.

Şeicul Ansari, ale cărui declaraţii sunt preluate de site-ul de Internet al cotidianului Al-Araby al Jadeed, afirmă că bugetul va acoperi salariile combatanţilor şi subvenţiile pentru săraci, văduve şi handicapaţi, victime ale atacurilor aeriene. Excedentul bugetar va fi folosit "pentru finanţarea efortului de război" cu susţinerea unei bănci islamice, afirmă membrii organizaţiei sunnite, notează Mediafax.

Anunţurile intervin la doar câteva zile după deschiderea unei bănci islamice la Mosul, în nordul Irakului, care va putea acorda împrumuturi, susţine site-ul de ştiri Al-Araby al Jadeed.

CITEȘTE ȘI: CIA, greșeală enormă: ISIS are proporții incredibile

Aceste declaraţii urmăresc să consolideze legitimitatea pseudostatului proclamat în iunie pe un sfert din teritoriul Irakului şi Siriei.

Potrivit Newsweek, veniturile zilnice ale mişcării provind atât din contrabanda cu petrol, care s-ar ridica la aproximativ un milion de dolari pe zi, din jafuri, pe măsură ce trupele sale cuceresc noi teritorii, răscumpărări în urma răpirilor şi donaţii provenind din Golful Persic. Potrivit unei anchete a presei americane desfăşurate în noiembrie, veniturile Statului Islamic s-ar ridica la şase milioane de dolari pe zi.

În plus, gruparea ar obţine fonduri din spargerea unor bănci din marile oraşe irakiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel