IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din Constanța - Video

IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din Constanța / Captură Video Arhiepiscopia Tomisului Facebook
IPS Teodosie, împreună cu un sobor de preoți, rugăciuni pentru ploaie pe un câmp din Constanța / Captură Video Arhiepiscopia Tomisului Facebook

Arhiepiscopia Tomisului anunţă că demarează o campanie de rugăciuni pentru ploaie. Preoții și stareții din Constanța, împreună cu IPS Teodosie, vor merge în zilele de post pe câmpuri din județ ca să se roage pentru ploaie, Dobrogea fiind extrem de afectată de secetă.

 

„Arhiepiscopia Tomisului demarează o campanie de rugăciuni pentru ploaie

Ieri, în cadrul podcastului de dialog cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a afirmat că se va ruga pentru venirea ploii și i-a îndemnat preoții și stareții din eparhie să se roage pentru ploaie.

Astfel:

- în zilele de post: vineri, 15 iulie, ora 13.00, luni, 18 iulie, miercuri, 20 iulie, și vineri, 22 iulie, vor rosti rugăciuni pentru ploaie la un câmp apropiat; - în fiecare zi, se vor ruga în sfânta biserică pentru venirea ploii.

Ierarhul Tomisului va merge și va rosti rugăciuni în localitățile din apropierea municipiului Constanța: Valu lui Traian, Cumpăna și Techirghiol.”, anunță Arhiepiscopia Tomisului, pe pagina sa de Facebook.

VIDEO

Rugăciuni pentru ploaie săvârșite vineri de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în localitatea Valul lui Traian

Revine canicula în România. Florinela Georgescu (ANM): 38 de grade Celsius în termometre. Un fenomen periculos

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, a spus cum va fi vremea în România în următoarele săptămâni.

Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, avertizează că România va fi afectată de temperaturi caniculare cel puțin până săptămâna viitoare, iar lipsa precipitațiilor consistente va face fenomenul și mai greu de suportat, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, în direct la Realitatea Plus. Astfel, meteorologii susțin că în perioada ce urmează s-ar putea amplifica seceta. 

"Sunt temperaturi în creștere, vor mai crește mâine (vineri - n.r.), dar de sâmbătă și în cursul zilei de duminică ne așteptăm să fie o idee mai răcoare, după care de săptămâna viitoare vor fi din nou în creștere, iar pe joi și vineri ne așteptăm la 37-38 de grade Celsius, în termometre. În Moldova, temperatura a crescut de ieri pana azi cu 8 grade, acesta este un fenomen extrem de periculos.", a atras atenția meteorologul ANM. 

Florinela Georgescu: O situație care se va agrava

Temerea specialiștilor este că perioada care va urma va amplifica seceta, iar culturile deja afectate vor avea și mai mult de suferit.

"Din păcate, perioada caniculară se va prelungi cel puțin până la sfârșitul săptămânii viitoare, iar mai grav este că aceste temperaturi extrem de ridicate sunt asociate unei lipse de precipitații. Precipitațiile sporadice care se vor înregistra nu vor contribui cu nimic la refacerea necesarului de apă din sol. De altfel, pericolul este că temperaturile foarte ridicate sunt asociate cu lipsa ploilor, este problema precipitațiilor. Este o situație care se va agrava, pentru că cel puțin pe un orizont de 2 săptămâni nu se întrevăd precipitații.", a mai spus Florinela Georgescu.

Cupolă de foc deasupra României. Elena Mateescu anunță valuri de aer tropical de mâine: 35 de grade în mare parte din țară

Meteorologul Elena Mateescu a vorbit despre fenomenul numit ”cupola de foc”, care aduce temperaturi toride la noi în țară. 

”Este o masă de aer de origine tropicală, care atunci când persistă mai mult determină fenomene de acest tip, pe lângă temperaturile foarte ridicate, măsurate la umbră, de 40, 42, 43 de grade, așa cum s-au înregistrat începând de ieri în Portugalia și Spania, acolo unde este în vigoare o atenționare meteorologică de cod roșu pentru val de caniculă. Temperaturile în această zonă a Europei sunt de peste 40, 42 de grade în Spania, 43, 44 de grade în Franța, sunt sub cod portocaliu. Iată că și în Marea Britanie se înregistrează 33, 34 de grade, valori deosebit de ridicate pentru această perioadă din an. 

Și pentru zona țării noastre, valuri de aer foarte cald de origine tropicală se vor resimți chiar de mâine, când vom înregistra temperaturi în creștere comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile, dar vom resimți cu siguranță zilele de caniculă, cu 35 de grade într-o bună parte din țară, în partea de vest, sud și est a României, când vor fi chiar și 35 de grade. Duminică și luni va fi o ușoară răcorire la 33 de grade, dar apreciem la acest moment că valul va fi în intensificare începând de marți și miercuri, în a doua parte a săptămânii, fiind de mai lungă durată.  a spus Elena Mateescu, director ANM, ieri, într-o intervenție la Antena 3. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel