Ionuț Matei, singurul candidat pentru funcția de vicepreședinte al ÎCCJ

Judecătorul Ionuț Matei este singurul candidat pentru funcția de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiției, informează Agerpres. Ionuț Matei este judecătorul care a făcut parte din completul care l-a condamnat, în ianuarie 2012,  la doi ani cu executare le Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii.

 Ionuț  Matei este singurul judecător care s-a înscris pentru postul de vicepreședinte al Instanței Supreme până la sfârșitul programului Registraturii de la CSM, în termenul stabilit pentru depunerea candidaturilor, însă anunțul oficial va fi făcut după ce va fi exclusă posibilitatea transmiterii unei candidaturi și prin poștă.

Procedura pentru ocuparea unui post de vicepreședinte al ÎCCJ a fost reluată după ce anterior niciunul dintre candidați nu a întrunit numărul necesar de voturi ale membrilor Secției pentru judecători a CSM pentru a se înainta propunere către șeful statului.

 Conform calendarului postat pe site-ului CSM, până pe 14 octombrie a fost termenul de depunere a candidaturilor iar între 15 și 31 octombrie Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității va verifica dacă judecătorii care și-au depus candidaturi au făcut parte din serviciile de informații înainte de 1990 sau au colaborat cu acestea și va comunica rezultatul.

Judecătorul Ionuţ Matei a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu susţinut în faţa CSM. Ionuţ Matei este judecător din 1995. A activat la Judecătoria sectorului 3, Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti. În noiembrie 2011, judecătorul, a fost desemnat membru în colegiul de conducere al ICCJ.

 Pe 30 ianuarie 2012, completul condus de Ionuţ Matei a dispus condamnarea la doi ani de închisoare cu executare a lui Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Condamnara a fost menţinută de completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu, preşedintele instanţei.

 Ionuţ Matei a pronunţat şi sentinţa de codamnare în dosarul lui Gregorian Bivolaru.   Judecatorul Matei a făcut parte din completele de judecată care au decis achitarea lui Paul Păcuraru (fond), condamnarea fostului deputat PSD, Mihai Sireţeanu (recurs), condamnarea deputatului PDL Cosmin- Mihai Popescu (fond), condamnarea (fond) a fostului ministru Ioan –Avram Mureşan şi a deputatului PDL Eugen Bădălan (fond).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel