Urmărește emisiunea live


Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii: De ce nu Mihai Răzvan Ungureanu

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a scris, pe blogul său, că refuzul PSD de a vota propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru șefia SIE poate părea "straniu".

Ionuț Vulpescu a precizat că "din motive vinovate, care țin de lupta politică, s-a creat imaginea unei Președinții, ca instituție, care face din România o Republică de rit monarhic. Președintele este deasupra tuturor legilor și regulilor, deasupra Constituției, este unsul unei voințe mai puternice decât voința cetățenilor, iar cuvântul lui trebuie să fie ordin pentru stat, instituții și cetățeni".

"Pentru asta trebuie să-i mulțumească lui Traian Băsescu"

Ministrul Culturii a subliniat că lucrurile nu funcționează așa. "Acum, problema lui Mihai Răzvan Ungureanu este implicarea sa în politică, după ce a plecat din fruntea SIE, în 2012. Partizanatul său nu-l mai face credibil nici în ochii multor români, și nici la nivel politic. Pentru asta trebuie să-i mulțumească lui Traian Băsescu. Cel care a lăsat mereu să se înțeleagă că s-a folosit de servicii împotriva adversarilor lui politici. Respingerea candidaturii lui Mihai Răzvan Ungureanu ar deschide calea unui proces real de consultări cu toate partidele, pe această temă. Și sunt convins că se va găsi o candidatură consensuală. Care să fie și spre binele SIE, până la urmă. Trebuie să ne obișnuim cu ideea coabitării. Care are și dezagremente, ce-i drept, dar care implică deplina funcționare democratică a instituțiilor statului român. Republica de rit monarhic o fi atractivă pentru unii, dar sigur e nocivă pentru democrație. O simțim pe pielea noastră din 2004. Nu e cazul să facem tradiție din asta", a conchis Ionuț Vulpescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel