Ion Iliescu, fake news-ul momentului. Știrea care a inflamat Facebook

În noaptea de duminică spre luni, pe Facebook a circulat o "știre": "Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a încetat din viață în această seară, în urma unui accident cardiovascular suferit la spitalul Universitar din capitală…".

Vorbim, din nou, despre un fake news, dar care a fost distribuit masiv pe rețeaua de socializare. Culmea este că respectivul site are și știri serioase, cum ar fi: "Kovesi, reacție la legile Justiției". Astfel, la prima vedere, dacă nu ești foarte atent, ai putea crede că este un site "real". Mai mult decât atât, "ziarul" online scrie și care au fost reacțiile lui Mihai Tudose și Liviu Dragnea la aflarea veștii despre "moartea" lui Ion Iliescu. În realitate vorbim despre un fake news, o știre falsă care a umplut rețeaua de socializare cu scopul de a strânge vizualizări. De aceea, este bine să fiți atenți la sursele pe care le consultați pentru a vă informa.

În rândurile de mai jos, vă prezentăm textul care apare pe "http://stiriklumea":

"Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a încetat din viață în această seara, în urma unui accident cardiovascular suferit la spitalul Universitar din capitală, informează surse din cadrul PSD-ului. Acestuia i s-a făcut rău în cursul după amiezii și a fost dus de urgență la spital pentru efectuarea unor investigații. În timpul unor recoltări de sânge, starea președintelui s-a înrăutățit și a suferit un accident cardiovascular. Medicii l-au băgat imediat în sala de operații, dar n-au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața.

Reacțiile politicienilor n-au întârziat să apară, premierul Tudose declarând că "pentru toata lumea, Ion Iliescu a întruchipat voinţa, determinarea şi curajul de a lupta şi de a reuşi pentru demnitate umană, dreptate, egalitate şi libertate. Ion Iliescu rămâne în sufletul şi memoria românilor ca cel care a schimbat istoria ţării şi a influenţat generaţii, un exemplu de sacrificiu şi dăruire pentru noi toţi". Liviu Dragnea și-a exprimat condoleanțele și a spus că este o veste tragică atât pentru PSD, cât și pentru România.

Deși un politician controversat, Ion Iliescu a fost considerat de mulți români un erou al luptei anti-ceaușiste și a fost primul președinte al României după căderea comunismului. El urma să împlinească 88 de ani la începutul lunii martie.

Dumnezeu sa il odihneasca!

DIstribuie si prietenilor

Multumim!", este articolul postat de stiriklumea.

[citeste si]

(w670)

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel