Ion Iliescu a răbufnit! Ce spune despre Mineriada din iunie 1990

Fostul preşedinte Ion Iliescu susține că poziţia sa faţă de Mineriada din iunie 1990 nu s-a schimbat, este publică "şi bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora".

"Ce au prezentat - sau vor să prezinte - televiziunile de ştiri, sau televiziunea publică, sunt materiale de arhivă. Ca urmare ele pot fi prezentate doar abuziv drept răspunsul meu la reluarea cercetărilor într-un dosar ce priveşte evenimente din urmă cu 26 de ani. Oricum, poziţia mea faţă de acele evenimente nu s-a schimbat în acest timp, ea este publică, şi bazată pe fapte concrete, nu pe fanteziile unora sau altora", a transmis fostul preşedinte, printr-un mesaj postat duminică pe blogul personal.

Ion Iliescu se declară nemulţumit de felul în care este mediatizat în prezent: "Aş dori ca, atunci când astfel de materiale sunt reluate, respectivele instituţii de presă să facă precizările de rigoare în legătură cu momentul, şi contextul, în care s-au realizat acele înregistrări, sau emisiuni în direct, pentru corecta informare a publicului".

[citeste si]

"Nu consider sănătos, nici pentru actul de justiţie, nici pentru viaţa politică, transformarea lor în spectacol mediatic. Ca urmare, nu am intenţia să fiu actor în acest spectacol. Mă voi exprima public pe marginea unor subiecte doar atunci când voi crede că acest lucru se impune, şi o voi face fără a privilegia o instituţie de presă sau alta", mai scrie fostul preşedinte.

Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Univeristăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel