Iohannis, suspendare. Chirieac: Dragnea nu închide ușa! Joc politic

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac crede că nu este oportun pentru PSD să declanșeze referendumul de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. 

”Voi fi primul care strânge semnături pentru suspendarea Președintelui, în cazul în care acesta nu va respecta decizia CCR sau nu va desemna de îndată un director civil la conducerea SIE” este mesajul liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu. 

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că aceste mesaje din PSD vin tocmai pentru că conturează refuzul președintelui de a semna revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA. 

”Tocmai pentru că se conturează acest refuz al dlui președinte vin mesajele privind suspendarea. Am văzut că inclusiv președintele PSD, Liviu Dragnea, cu ultima sa declarație, nu închide ușa unei posibile suspendări a președintelui. Asta după ce atât dânsul cât și dl Călin Popescu Tăriceanu s-au suspendat ferm împotriva suspendări. Deci eu cred că este un joc politic. În mod real, chiar dacă președintele va încălca Constituția, asta este fără echivoc, indiferent de pretextele care se vehiculează acum în presă, dincolo de orice aspect, președintele, dacă nu dă curs deciziei Curții, încalcă Constituția. Punct!

Răspunsul nu este suspendarea

Dar asta nu înseamnă că răspunsul este suspendarea, nu cred că este bine din niciun punct de vedere, nici pentru PSD-ALDE, nici pentru România. Președintele Klaus Iohannis nu va respecta decizia CCR, dânsul nu o va revoca pe doamna Kovesi. PSD dă niște semnale, care sunt percepute inclusiv în exterior, după care PSD va da și semnalul de înțelepciune: nu vor merge pe ideea de suspendare a președintelui, chiar dacă ea ar putea să fie - la fel cum a fost și cea din 2012 a lui Traian Băsescu- perfect legală, dar, totuși, a suspenda președintele României îl împinge pe Klaus Iohannis în turul doi al prezidențialelor, turul doi pe care astăzi Klaus Iohannis nu-l prinde, în mod cert, înaintea sa se află dl Dacian Cioloș. Din toate punctele de vedere, PSD - ALDE ar pierde dacă ar convoca suspendarea președintelui. Așa, ar rămâne un cal de bătaie, și dl Iohannis și, culmea, doamna Kovesi, mai ales că-n continuare apar abuzuri, protocoale, dezvăluiri, tot timpul se întâmplă ceva, un respiro pentru PSD să-și mai repare ce nu mergem în programul de guvernare” este declarația analistului politic Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel