EXCLUSIV  Iohannis, secretar general la NATO. Predicția lui Mugur Ciuvică

 Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis

Mugur Ciuvică a făcut o predicție privind numirea lui Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO.

Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice, a făcut o predicție privind numirea lui Klaus Iohannis în funcția de secretar general al NATO:

„Iarăși, un alt subiect, ca cel cu Laura Codruța Kovesi la președinție, e prosteala asta cu Iohannis secretar general al NATO. Nu are  nicio șansă, niciun atu, în afară de faptul că-și dorește, probabil. În rest... E român, nu poate să mai fie un al doilea român șef la NATO, după Geoană, că mai sunt și alte țări în NATO. Geoană acum e adjunct. Sunt două funcții, șef și adjunct. Partea civilă e din Europa și partea militară e din SUA. Comandantul militar al NATO a fost tot timpul american, iar secretarul general, partea civilă, au fost european, așa s-au înțeles ei.

Geoană a avut a doua funcție civilă din NATO. Nu mai pun iar unul din România, că România nu-i buricul NATO. România e o țară din NATO, ca multe altele. Cum ați spus, sunt o mulțime de oameni din alte țări care vor funcția asta. O să bifeze România că a fost, cu Geoană, gata. După aceea e chestia cu aia, la care eu nu prea țin cont, dar înțeleg faptul că se agită lumea mult, acum, cu progresismul, că asta și contează, că vor să pună o femeie. E român, nu e femeie și plus că nu-l ajută nici talentul, așa, sincer să fiu“, a spus, la DC News, la emisiunea „Miercurea Neagră“, Mugur Ciuvică.

Iohannis, în locul lui Jens Stoltenberg la NATO? Răspunsul președintelui

Întrebat dacă ar accepta acest rol, Klaus Iohannis a răspuns că mai întâi ar aștepta să i se facă propunerea.

„Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aș evalua situația foarte serios și aș face o declarație publică”, a răspuns președintele.

Klaus Iohannis a susținut, pe 5 iulie 2022, o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis, noul șef NATO? Bogdan Chirieac: Are șanse. Există o singură problemă

În presă s-a vehiculat că președintele Klaus Iohannis ar putea ajunge noul secretar general al NATO. Deși Iohannis nu a confirmat direct acest lucru, recent acesta a transmis că ar analiza o astfel de propunere dacă i se va face. Întrucât șefia NATO ar trebui decisă în anul 2023, atunci când expiră mandatul lui Jens Stoltenberg, Klaus Iohannis ar trebui să renunțe la funcția de președinte al României pentru a fi ales el secretar general al NATO. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost contactat de jurnaliștii Realitatea Plus pentru a comenta acest subiect.

"Are șanse domnul Klaus Iohannis să ajungă șef NATO? Cum vedeți acest scenariu?", l-a întrebat Călin Cociș, moderatorul emisiunii "Deschide lumea" de la Realitatea Plus pe Bogdan Chirieac.

"Are șanse, a spus-o chiar domnia sa. E dispus să renunțe mandatul de președinte al României pentru funcția de secretar general al NATO. E o singură problemă. Toți contracandidații săi sunt foști, foști premieri, fost președinte, ar fi pentru prima dată când un președinte în funcție își abandonează postul pentru a merge secretar al NATO. Sigur că poziția este importantă, nu doar pentru domnia sa, ci și pentru România, dar ar fi ceva destul de neobișnuit.", a răspuns Bogdan Chirieac (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel