Iohannis începe cu PNL consultările de la Cotroceni

PNL la consultările cu Klaus Iohannis
PNL la consultările cu Klaus Iohannis

Klaus Iohannis are consultări, marţi, cu PNL, USR şi UDMR pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai". 

Președintele Klaus Iohannis a început, marți, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele pe tema transpunerii în legislației a referendumului pe justiție. Prima delegație care discută cu șeful statului este cea a PNL.

Din delegația liberalilor fac parte Ludovic Orban, Raluca Turcan, Florin Roman, Ionuț Ștefan și Nelu Turc.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Palatul Cotroceni, că la consultările cu partidele parlamentare vor fi abordate şi chestiuni legate de urmările politice ale votului de la referendumul din 26 mai. „Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost câştigat de mine împreună cu românii şi după ce am aflat cu toţii rezultatele de la alegerile europarlamentare. Este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislaţie, însemnând în Constituţie şi în lege. Avem cu siguranţă cele două chestiuni care rezultă direct din răspunsul covârşitor afirmativ al romanilor la cele două întrebări, respectiv introducerea interdicţiei de a acorda amnistie şi graţiere corupţilor, iar a doua chestiune - interdicţia dată Guvernului de a emite ordonanţe de urgenţă în domeniul legilor Justiţiei, al politicii penale şi sigur trebuie introdusă o prevedere care permite atacarea ordonanţelor de urgenţă şi altor instituţii decât Avocatul Poporului. (...) La consultări, pe lângă aceste două teme, care sunt evidente, voi aborda şi chestiuni legate de urmările politice ale votului pe referendum şi pe europarlamentare. Este evident că trebuie să reluăm discuţia despre statul de drept în România, că trebuie să reluăm discuţia pe îmbunătăţirea legilor Justiţiei care au fost adoptate cu opoziţia largă a preşedintelui, a Opoziţiei parlamentare, a asociaţiilor de profil. Este clar că acest vot dat la europarlamentare, care a sancţionat drastic discursul antieuropean al PSD, înseamnă un vot clar pentru calea europeană, pentru integrarea României mai profundă în UE. (...) În realitate urmările referendumului sunt multiple, pozitive pentru România. Am de gând să convoc partidele şi să discut atâta vreme cât reuşim să implementăm total voinţa românilor', a declarat şeful statului, înaintea consultărilor cu partidele parlamentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel