Iohannis, în ședință cu liderii coaliției. Chirieac, despre scopul mișcării președintelui

Klaus Iohannis / Foto presidency.ro
Klaus Iohannis / Foto presidency.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut câteva precizări vizavi de ședința de luni seară a președintelui Iohannis cu liderii coaliției de guvernare.  

În scurt timp va începe ședința președintelui Iohannis cu liderii coaliției, la vila Lac. Tema principală este bugetul. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat la Antena3, privind acest subiect, că „președintele Iohannis își dorește bugetul aprobat. Dânsul și-a dorit Guvernul său, e modul de a gândi a domniei sale, foarte matematic. Se vede că e profesor de fizică, știință exactă. Dorește Guvernul său, clar, e al său. Într-adevăr, nu prea e al României... Dorește bugetul său, mă rog, bugetul României, dar nu prea e bugetul nostru.”

Chirieac: Președintele vrea ca PNL și USR să nu se mai certe public

De asemenea, analistul politic consideră că „probabil președintele își va folosi influența să liniștească apele în sensul în care să nu se mai certe public PNL și USR. Despre asta este întâlnirea din această seară, de pe malul lacului.”

Întrebat dacă există, din punctul său de vedere, o variantă de împăcare între liderii coaliției, Bogdan Chirieac a spus că „nu există o modalitate de împăcare reală. Poate cel mult președintele să le ceară să nu se mai certe public.”

Nu în ultimul rând, Bogdan Chirieac a menționat că „USR-ul nu înțelege în acest moment să se plieze pe dorințele PNL-ului.” și că „miniștrii USR comunică infinit mai bine decât cei ai PNL.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel