Ingredientul pe care francezii îl folosesc pentru a obține cel mai bun piure de cartofi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @timolina
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @timolina

În Franța, secretul unui piure perfect nu stă doar în utilizarea unor cartofi de calitate, ci și într-un ingredient surprinzător: smântâna pentru frișcă. Folosită cu măiestrie, aceasta oferă o textură fină și un gust delicios piureului, transformând un preparat simplu într-o delicatesă.

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 35% grăsime)
  • 150 ml lapte
  • sare
  • nucşoară

Fierbi cartofii cu coajă în apă sărată. Bați smântâna cu un mixer electric sau manual, apoi o pui la frigider.

Cureți cartofii de coajă și îi treci printr-o sită. Adaugi laptele fierbinte și amesteci pentru a obține un piure cremos. Lași să se răcească.

După ce s-a mai răcit, adaugi treptat smântâna bătută, amestecând cu mișcări circulare.

Adaugi sare și un praf de nucșoară pentru un gust aromatic, potrivit 20minutos.es

2. Sursa foto... (piure-de-cartofi-2_60185500.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @timolina 

De ce să introduci cartofi în dietă

Iată câteva motive pentru care ar trebui să introduci cartofi în dietă!

Cartofii sunt o sursă importantă de carbohidrați, care oferă energie organismului. Aceștia sunt esențiali pentru funcționarea creierului și a mușchilor.

Ei conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina C (care susține sistemul imunitar), vitamina B6 (esențială pentru metabolismul energetic) și potasiu (care ajută la reglarea tensiunii arteriale).

Cartofii pot fi preparați într-o multitudine de moduri – fierți, copți, prăjiți, piure sau ca ingredient în supe și tocănițe, fiind astfel o alegere accesibilă și ușor de integrat în orice dietă.

Având un conținut ridicat de fibre, cartofii oferă o senzație de sațietate, fiind ideali pentru a combate foamea între mese.

Cartofii sunt relativ ieftini și pot fi găsiți în majoritatea magazinelor, fiind o alegere populară pentru multe gospodării.

De asemenea, conțin fibre care pot ajuta la digestie și la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Cartofii consumați cu moderație nu îngrașă 

Cartofii pot să îngrașe atunci când sunt prăjiți, deoarece absorb uleiul în timpul procesului de gătire. Acesta este principalul motiv pentru care cartofii prăjiți sunt mai calorici și pot contribui la creșterea în greutate, dacă sunt consumați în cantități mari. Cartofii gătiți prin fierbere sau coacere, fără ulei, nu sunt la fel de calorici, deci nu ar trebui să ducă la creștere în greutate dacă sunt consumați cu moderație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel