EXCLUSIV  Infectarea cu Covid-19, efecte NEAŞTEPTATE chiar şi după vindecare. Prof.dr. Groppa: PROBLEME care ne dau viața peste cap

Reputatul academician prof. dr. Stanislav Groppa, prorector pentru activitatea de cercetare al Universității de Stat de Medicină și Farmacie din Chișinău a vorbit, la emisiunea "Academia de Sănătate", despre modul în care infectarea cu noul coronavirus poate afecta, pe termen lung, pacientul. 

"O bună parte dintre pacienţi, după perioada acută, după ce rezultatele analizelor de laborator demonstrează lipsa virulenţei, lipsa virusului, devin negativi, semnele de afectare a sistemului nervos persistă. Şi câteodată generează starea pacientului, invocând o afectare serioasă a calităţii vieţii.

Aici aş vorbi despre insomnie, e necesar de a analiza unele aspecte ale comorbidităţii asociate cu un comportament cu prezenţa depresiei, a fobiilor care, până la urmă, generează o stare de disconfort şi, pe de altă parte, pierderea calităţii vieţii pacientului.

Iată de ce aici sunt necesare, integral, studii de evaluare de lungă durată a pacienţilor cu diferite forme, începând cu cele grave şi cele uşoare. Care va fi starea pacientului peste o perioadă de timp, cum este mai bine de organizat procesele de reabilitare şi adaptare, care sunt strategiile, terapiile medicamentoase în procesul de corecţie a unor semne", a explicat, la "Academia de Sănătate", acad. prof. dr Stanislav Groppa.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel