Incendiu de vegetație în Giurgiu. Pompierii au intervenit de urgență

Peste 30 de hectare de vegetație au ars în județul Giurgiu.

Un incendiu de vegetație puternic a izbucnit azi în localitatea Malu din județul Giurgiu, transmite Agerpres. Pompierii au intervenit de urgență întrucât în apropiere se afla un amplasament de panouri fotovoltaice.O suprafaţă de 30 de hectare de vegetaţie uscată şi stufăriş au ars.

"Prin 112 am fost anunţaţi că, în localitatea Malu, în apropierea bălţii Jianca şi a unui amplasament de panouri fotovoltaice a izbucnit un incendiu având mai multe focare. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o cisternă. În sprijin a sosit şi o autospecială a SVSU Malu. Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că este vorba de un incendiu de vegetaţie uscată, cu mai multe focare pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare. Incendiul se manifesta cu degajări mari de fum şi, din cauza vântului care îşi schimba direcţia, acţiunea pompierilor s-a desfăşurat cu dificultate", a declarat luni, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Peste patru ore au luptat pompierii cu flăcările. Din cercetările efectuate la faţa locului a reieşit faptul că focul deschis în spaţii deschise a fost cauza probabilă a producerii incendiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel