În Sri Lanka, vot în ciuda pandemiei. Populaţia, aşteptată la urne

Secţiile de votare s-au deschis miercuri dimineaţă pentru alegeri legislative în Sri Lanka, care au loc sub stricte reguli de sănătate. 

Scrutinul a început la 7.00 (1.30 GMT) şi a fost prelungit cu o oră până la 17.00 pentru a vota cei aflaţi în carantină după contacte suspecte cu persoane infectate cu noul coronavirus. Autorităţile au trimis peste 15.000 de oficiali din domeniul sănătăţii şi inspectori de sănătate publică pentru a asigura respectarea măsurilor de siguranţă.

Peste 16,2 milioane de persoane sunt înregistrate pentru a-i alege pe membrii parlamentului de 225 de locuri pentru un mandat de cinci ani. Alegătorii au fost îndemnaţi să vină la urne cât mai curând posibil în timp ce măsurile de precauţie legate de sănătate vor prelungi durata votului, a declarat jurnaliştilor preşedintele comisiei electorale Mahinda Deshapriya.

Costul alegerilor a ajuns la 10 miliarde de rupii srilankeze (54 milioane de dolari), de la cel obişnuit de aproximativ 6 miliarde de rupii, din cauza cheltuielilor suplimentare în timpul pandemiei.

Cine candidează



Preşedintele Gotabaya Rajapaksa şi fratele său, prim-ministrul Mahinda Rajapaksa, care candidează ca prim-ministru, au condus campania pentru Sri Lanka Podujana Peramuna (Frontul popular din Sri Lanka).

Principala opoziţie, Partidul Naţional Unit condus de fostul prim-ministru Ranil Wickremesinghe, se confruntă cu un regres puternic.

Partidul este divizat şi cei mai mulţi dintre popularii săi candidaţi reprezintă acum un partid separat, cunoscut sub numele de Samagi Jana Balawegaya (Frontul Popular Unit) şi condus de fostul candidat la preşedinţie Sajith Premadasa.

Rezultatele sunt aşteptate joi noapte, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel