Influencerii-copii, protejați prin lege. Țara care limitează timpul petrecut pe internet al minorilor

O țară europeană a adoptat o lege care prevede protejarea copiilor influenceri și limitarea timpului pe care aceștia îl petrec pe internet.

Franța este țara care a promulgat o nouă lege ce îi vizează pe influencerii-copii, cu scopul de a-i proteja, scrie BBC. Noua legislație are rolul de a stabili orele pe care aceștia le pot petrece online, dar și ce se întâmplă cu veniturile încasate. Totodată, este prevăzut și dreptul de a fi uitat, ceea ce înseamnă că platformele vor fi obligate să elimine conținutul  dacă copilul cere acest lucru. 

Legea vine în contextul în care numărul minorilor care ajung influenceri a crescut foarte mult în ultimii ani. Lista vloggerilor extrem de cunoscuți de pe YouTube cuprinde multe nume din categoria copiilor. 

"Schimbarea va face din Franța un pionier în drepturile copiilor vedete pe rețelele sociale", a declarat deputatul din spatele proiectului de lege, Bruno Studer.

Noua lege, adoptată marți în unanimitate se adresează celor care creează conținut pentru internet și câștigă și bani din asta. Prin urmare, nu sunt vizați toți minorii care au conturi de Facebook, Instagram sau YouTube. Potrivit Forbes, cel care a înregistrat cele mai mari profituri pe Youtube anul trecut, este americanul Ryan Kaji, pe atunci în vârstă de opt ani, al cărui canal de recenzie a jucăriilor a câștigat 26 de milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel