EXCLUSIV  IMM Invest, AGRO Invest și alte patru programe. Ce trebuie să știe românii. Dumitru Nancu: Beneficiile să fie mai mari

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, a vorbit despre IMM Invest, AGRO Invest, dar și alte patru programe importante.

„Noi pe IMM Invest și AGRO Invest avem semnate convenții cu toate băncile. Adică, la orice bancă te-ai duce, programul este operațional. În premieră, Guvernul lansează programele pentru IMM-uri la începutul primului trimestru. Avem deja șase zile lucrătoare și deja ne apropiem de prima mie de garanții acordate. În momentul acesta, avem 700 de garanții pe IMM Invest, pe tot programul, din care 150 sunt pe AGRO Invest. Suma creditată este aproape jumătate de milard de lei din bugetul de 5”, a explicat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCBusiness.

„Pe lângă aceste programe care sunt în derulare, sperăm ca din al doilea trimestru să intre în vigoare cele patru programe lansate în februarie în dezbatere publică. IMM Prod, prin care încercăm să reindustrializăm economia. Am văzut că nu mai producem fier, materiale de construcții. Trebuie o reindustrializare. Al doilea program este Rural Invest, care vine complementar la AGRO Invest. Încercăm aici ca beneficiile să fie mai mari. Garant Construct - pe nișa de construcții. Și Innovation, cu care mergem pe centrele de cercetare, dezvoltare, inovare. Ele vor fi programe complementare. (...) Toate sunt gândite într-un lanț”, a precizat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM, informații de neratat la DCNews și DCBusiness

Programul Noua Casă 2022, care oferă românilor acces la locuinţe moderne, stimulându-se în acelaşi timp şi sectorul construcţiilor, a devenit operaţional vineri, cu un plafon de garantare pentru acest an aprobat de Guvernul României la valoarea de 1.5 miliarde de lei, informează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Despre acest subiect ne-a vorbit Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

„A crescut suprafaţa utilă şi oamenii s-au dus pe locuinţe noi. Acesta a fost şi interesul nostru, ca românii să se ducă spre locuinţe noi. Industria constructoare de locuințe are o dezvoltare și pe orizontală. Pe fostul program PRIMA CASĂ erau niște locuințe care erau deja construite, înainte de 1990, și practic nu aveai impact în economie. Când cumpărai un apartament, schimbai doar proprietarul. Cu programul PRIMA CASĂ ai o dezvoltare pe orizontală”, a spus Dumitru Nancu în interviul acordat DC News şi DC Business.

„S-a mai introdus un lucru: promisiunea de garantare. Avem convenții cu 14 bănci, obținem o promisiune de garantare și, în 18 luni, o persoană interesată poate să-și găsească o casă, adică poate să acceseze locuințe care încă nu sunt finalizate”, a mai zis Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM. În acest fel, sunt finanțate lucrările care se află în construcție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel