Imigraţie improvizată. Un bărbat a vrut să traverseze Marea Nordului cu o plută din pet-uri

Un imigrant ilegal a fost prins în timpul unei tentative temerare de a ajunge în Marea Britanie, pe o plută improvizată din sticle de plastic, lemne și... ghivece. Tânărul din Eritrea a fost surprins însă de paza de coastă olandeză, ale cărei echipaje au fost complet surprinse de descoperire.

Potrivit oficialilor Pazei de Coastă din Olanda, imigrantul ilegal are 26 de ani și avea de gând să traverseze Marea Nordului, pentru a ajunge în Marea Britanie.

Tânărul din Eritrea și-a confecționat o plută folosind lemne, sticle de plastic și ghivece, legate cu o frânghie. Avea cu el și provizii: mâncare, apă, cafea și ciocolată. Ba chiar se folosea și de un panou solar pentru a-și încărca telefonul.

Conform Daily Mail, pluta a fost văzută de o navă în largul coastelor olandeze, la aproximativ un kilometru de portul IJmuiden, pe ruta folosită de vasele comerciale pentru a ajunge la Amsterdam. Imigrantul a fost luat la bord și adus la mal, în siguranță. Tânărul nu știa nici engleză, nici olandeză. 

Risca să ajungă în Groenlanda

Cei de la paza de coastă olandeză spun că, foarte posibil, el nu naviga de multă vreme, dar era în mare pericol: într-o astfel de tentativă în care el se aventurase, marea poate fi traversată doar de o ambarcațiune cu motor, astfel că riscul de a se scufunda era uriaș.

Potrivit Sky News, cei de la paza de coastă bănuiesc că tânărul a vrut să se folosească de curenți însă ei estimează că era pe ruta greșită, iar el ar fi ratat țărmul britanic și mai degrabă ar fi fost purtat către Groenlanda.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel