Imagini șocante dintr-o închisoare din Rusia, unde deținuții sunt torturați. Cazul ar fi fost mușamalizat. VIDEO

Captură video Youtube
Captură video Youtube

În presa rusă au apărut imagini șocante dintr-o închisoare în care deținuții sunt torturați de angajați.

Imaginile făcute publice de ziarul rusesc Novaya Gazeta ar fi fost înregistrate în anul 2017 la o închisoare din Iaroslavl, la circa 250 de kilometri nord-est de Moscova. Ar fi ajuns abia acum în presă, datorită unei organizații pentru apărarea drepturilor omului.

În video apar mai mulți gardieni de penitenciar lovind cu brutalitate doi deţinuţi aproape dezbrăcaţi. Una dintre victime ar fi decedat ulterior la spital. Cazul ar fi cunoscut de autoritățile din Rusia încă de atunci, dar nu a fost investigat și nici măcar un dosar penal nu a fost inițiat pe acest fapt. Jurnaliștii ruși au făcut publice imaginile în speranța că anchetatorii se vor autosesiza, iar în acest caz se va face dreptate. Deținutul care a rămas în viață în urma torturilor a fost deja eliberat. El le-a povestit jurnaliștilor că a avut noroc că a rămas viu. Novaya Gazeta a precizat că astfel de imagini, înregistrate în aceeași închisoare, au mai apărut în spațiul public. În unele dintre cazuri, agresorii au fost pedepsiți, alte cazuri, însă, au fost mușamalizate.

Și postul de radio Eho Moskvîi a relatat la începutul săptămânii despre cazul unui deţinut care a fost torturat de alţi deţinuţi într-un penitenciar din apropierea oraşului Irkuţk. În loc să-l ajute, gardienii închisorii l-au imobilizat cu bandă adezivă şi i-au lăsat pe ceilalţi deţinuţi să-l lovească, relatează Agerpres. Conform aceleiaşi relatări, directorul închisorii a fost demis ulterior. Alexei Navalnîi ar putea să ajungă de asemenea într-un lagăr de muncă după ce a primit o sentinţă de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru încălcarea controlului judiciar. Totuși, nu este clar unde va fi încarcerat.

Atenție! Imagini cu un puternic impact emoțional!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel