Iliescu nu-și pierde încrederea în înțelepciunea co-președinților USL

Ion-Iliescu
Ion-Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a declarat, joi, că a urmărit cu regret escaladarea tensiunilor din cadrul USL, dar are încredere în înțelepciunea tinerilor politicieni Victor Ponta și Crin Antonescu de a găsi înțelegere între ei, deoarece "interesele politice sunt dincolo de sentimente și resentimente individuale".

"Am văzut cu regret, dar eu sper să se depășească aceste momente tensionate pentru că nu este folositor nimănui. USL a fost o reușită politică și e păcat să nu se folosească în continuare, să nu se consolideze chiar această cooperare a forțelor politice care și-au asumat răspunderea guvernării. Sunt încrezător că până la urmă se va depăși. Se poate, cu înțelepciune se poate", a spus fostul preşedinte, citează pesurse.ro.

În continuare, fostul președinte al României a adăugat: "Înțelepciunea trebuie să treacă peste. Altminteri, toți avem orgolii și nu știm să le înfrânăm. Chiar remarcam această înțelepciune a unor oameni tineri din politică. Eu cred că vor găsi înțelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente și resentimente individuale", a mai spus Iliescu, exemplificând, ulterior, relația pe care a avut-o cu adversarul său politic "remarcabil" Corneliu Coposu.

"Vă amintesc că am avut momente tensionate și la începuturile noastre, după Revoluție, și eram doi adversari remarcabili - domnul Coposu și cu mine. Era foarte aspru, dar am găsit calea dialogului. Nu s-a întâmplat ca vreodată să îl invit pe domnul Coposu la un dialog și să nu vină. Nu s-a întâmplat ca să dorească să se întâlnească cu președintele țării, funcție pe care o aveam atunci, și să nu aibă mereu ușa deschisă", a menționat Ion Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel