S-a întâmplat în 21 decembrie: „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” a avut premiera în LA, ca primul lungmetraj animat color. Iată și alte evenimente

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

O listă realizată de Reuters arată câteva dintre cele mai importante evenimente care s-au întâmplat pe data de 21 decembrie.

1907 - Greviștii au tras în mine în Chile.

1937 - „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici” de Walt Disney, primul lungmetraj animat color, a avut premiera la Los Angeles.

1940 - A murit F. Scott Fitzgerald, scriitor de nuvele și romancier din SUA. Printre lucrările sale se numără „Marele Gatsby”.

1945 - Generalul George Patton, comandantul de tancuri din SUA în al Doilea Război Mondial, a murit în urma unui accident de mașină în Germania.

1973 - S-a deschis la Geneva prima conferință de pace între Israel și vecinii săi arabi. Au participat Iordania, Israel, Egipt, Statele Unite, Uniunea Sovietică și ONU.

1988 - O bombă a distrus un Pan Am Boeing 747 deasupra Lockerbie, Scoția, ucigând pe toți cei 259 de la bord și 11 oameni la sol.

1994 - Cel mai mic robot din lume debutează în Japonia.

2004 - Jurnalistul francez și fost ostatic în Irak Georges Malbrunot se întoarce la Paris după eliberare.

2004 - Armata SUA sigilează părți din Mosul în urma atacului asupra bazei.

2005 - Starul pop britanic Elton John s-a căsătorit cu partenerul de lungă durată David Furnish, alăturându-se a sute de cupluri gay din Anglia, profitând de o nouă lege pentru a-și oficializa relațiile.

2006 - Președintele pe viață al Turkmenistanului, Saparmurat Niyazov, a murit după 21 de ani de guvernare de fier, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel