Iaşi: Primarul din Schitu Duca cere demisii de la conducerea organizaţiei judeţene PSD

Primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că este necesar ca Maricel Popa să demisioneze din funcţia de preşedinte al PSD Iaşi, dar şi din cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, din cauza rezultatului slab obţinut la alegerile europarlamentare.

Tot din cauza rezultatelor slabe înregistrate la alegerile din 26 mai, edilul din Schitu Duca a cerut conducerii centrale a PSD să invalideze mandatul de europarlamentar al deputatului Tudor Ciuhodaru. 'Sunt la al patrulea mandat de primar în Schitu Duca şi am o activitate de 29 de ani în politică. Este o ruşine ce s-a întâmplat duminică la PSD Iaşi. Mi-aş fi dorit ca alături de mine să fie conducerea filialei partidului, am sunat şi mulţi colegi, dar mi-au spus că le este frică de Maricel Popa (preşedintele PSD Iaşi -n.r). Dacă după două zile de la alegeri am ajuns să facem politică cu frica, PSD se va duce în locul PNŢCD.

Din cauza scorului de 14% obţinut de Maricel Popa şi candidatul Tudor Ciuhodaru, scor care înseamnă un dezastru, ambii să îşi dea demisia din partid. Nu se poate ca la un scor de 14 % să conduci partidul şi să mai spui că îţi doreşti să-l pregăteşti pentru alegerile prezidenţiale', a spus primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache. Întrebat fiind de jurnalişti cine ar putea prelua conducerea PSD Iaşi, primarul din Schitu Duca a răspuns că printre aceştia ar putea fi fiul fostului senator Anghel Stanciu (fost PRM, respectiv PSD -n.r), consilierul judeţean PSD Cristian Stanciu, fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi primarul Mihai Chirica, deşi acesta din urmă a fost exclus din PSD de Liviu Dragnea la începutul lui 2018 din cauza criticilor aduse în mod public.

'La Iaşi sunt oameni cu o bogată experienţă politică. Domnul (Cristian -n.r) Stanciu are o experienţă bogată în politică. El a condus împreună cu (fostul primar şi lider PSD -n.red.) Gheorghe Nichita campania electorală de acum patru ani. La acel moment am avut 60% în Iaşi. Astăzi a venit domnul Popa cu un domn Vornicu şef de campanie şi vedem ce rezultate a avut PSD. Nici el, nici domnul preşedinte Popa, nici candidatul Tudor Ciuhodaru nu au mers măcar o zi în vreo comună în campanie. (...) E plusvaloare Mihai Chirica, e plusvaloare profesorul Tudorel Toader', a declarat Mihai Mihalache.

Pe de altă parte, preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa îi îndeamnă, prin intermediul unui comunicat de presă, la echilibru şi la calm pe toţi membrii şi simpatizanţii social-democraţi. 'Nu mă mai miră nimic din declaraţiile primarului de la Schitu Duca. Nu sunt de acord cu modul în care Mihai Mihalache înţelege să îşi exprime nemulţumirile sau oportunităţile politice ulterioare. În PSD Iaşi nu mai este nevoie de ură şi dezbinare. Vrem să formăm o echipă cu toţi cei care sunt interesaţi de binele partidului şi nu, doar, de bunăstarea personală. Vrem să creăm un grup puternic capabil să facă faţă competiţiilor electorale care vor urma. Oamenii s-au săturat de circ şi scandal politic. Dacă îmi aduc bine aminte, primarul de la Schitu Duca este recomandat mai degrabă de acest gen de comportament, fiind în permanent conflict cu toţi cei care au condus la un moment dat această organizaţie.

În ceea ce priveşte rezultatele obţinute la alegerile europarlamentare, bineînţeles că vom efectua analizele necesare, vom trage concluziile de rigoare şi vom puncta soluţiile care se desprind, pentru că trebuie să mergem mai departe. Sigur că scorul politic obţinut nu ne mulţumeşte, dar să nu uităm că Iaşul va avea un reprezentant la Bruxelles. Mesajul meu este să avem răbdare, să rămânem uniţi şi să continuăm procesul de reconstrucţie a PSD Iaşi, partid care a trecut prin nenumărate momente dificile în ultimii 3 ani. Proiectul nostru politic vizează ducerea la îndeplinire a obiectivelor asumate de PSD Iaşi prin programul local de guvernare în 2016', declară liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, potrivit comunicatului menţionat.

Totodată, primarul Mihai Chirica a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu a purtat discutţii şi nu a primit nicio ofertă din partea PSD de a reveni în partid. 'Nu ştiu cât de mult se poate transforma un om la o anumită vârstă, dar la un anumit moment critic tot aceeaşi oameni vor ridica mâna să fiu dat afară din PSD. Prin criticile aduse nu am vrut să dau o lecţie PSD, ci liderului acestui partid care avea tendinţa de a-l distruge. Şi i-a ieşit. Am declarat acum un an că PSD va ajunge la 15%. A ajuns la 15%. (...) Nu cred în aceste chemări pentru că PSD nu s-a reformat prin plecarea lui Dragnea. Dimpotrivă, mai sunt foarte multe lucruri de rezolvat acolo. Cred însă în principiile democratice. O ţară pe care vrem să o clădim pe principii reale ale democraţiei trebuie să aibă şi partide de stânga, şi partide de dreapta şi partide de centru, pentru a fi acoperit tot centrul politic. Mai este mult de lucru, mai este mult sânge de curs în Kiseleff', a declarat primarul Mihai Chirica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel