Iaşi: Preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul CJ cere bani pentru sportul de performanţă

Preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi, Vasile Cotiugă, cere conducerii instituţiei administrative să aloce fondurile necesare dezvoltării sportului de performanţă din judeţ.

Liberalul Vasile Cotiugă a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că din lipsa unei finanţări adecvate, mulţi tineri din judeţ sunt nevoiţi să renunţe la sportul de performanţă, scrie Agerpres.

"Zilele trecute, o altă echipă a Iaşului, cea de tenis de masă, s-a retras din competiţii pentru că nu mai are fonduri. Legea permite finanţarea sportului de performanţă, sunt programe în acest sens. Iaşul suferă la acest capitol însă. Din păcate, Maricel Popa nu vrea să dea bani şi pune mereu piedici", a afirmat liberalul Vasile Cotiugă, preşedintele Comisiei pentru Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi.

Conform acestuia, în plenul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Iaşi de miercuri consilierii vor dezbate un proiect ce vizează organizarea Galei Sportului Ieşean, deşi un eveniment similar este organizat şi de către primăria municipiului reşedinţă de judeţ.

"Gala Sportului Ieşean trebuie să fie una singură. Nu să facă Primăria Iaşi şi Consiliul Judeţean câte una. Nu ne dorim ca acest eveniment să fie unul de propagandă. Consiliile judeţene din ţară alocă constant bani pentru susţinerea sportului. La Iaşi nu se doreşte acest lucru. Cer CJ Iaşi să se îndrepte cu foarte mare atenţie asupra sportului de performanţă", a mai spus consilierul judeţean Vasile Cotiugă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel