EXCLUSIV  Hartmann: Doamne ferește să plece Zelenski printr-o lovitură de stat. M-a uluit declarația lui

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a fost invitat la DC News, la emisiunea Geostrategica, unde a vorbit despre riscul la care e supusă Ucraina în contextul agresiunii ruse din partea de est.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre modul în care președintele Volodymyr Zelenski a ales să acționeze:

„Astăzi, ruperea oficială a teritoriului Ucrainei pune o problemă asupra administrației, pentru că poporul ucrainean spune: Ne-ai promis că salvezi Ucraina! Uite că n-ai salvat-o. Doamne ferește să plece Zelenski printr-o lovitură de stat sau să piardă alegerile peste 2 ani și să vină un naționalist de tip extremist la putere în Ucraina, pentru că atunci vom avea o problemă fundamentală de ce se întâmplă în subsolurile puterii ucrainene.

Până acum am vorbit de ce se întâmplă la suprafață, tancuri, tunuri, soldați, dar dacă cineva va decide, din elita Ucrainei, având banii respectivi, economia țării fiind oligarhică, nu deschisă și liberală ca în România, să subvenționeze un astfel de efect asimetric de tip nuclear, se schimbă datele jocului.

M-a uluit această referință de la Conferința de Securitate de la Munchen, unde așteptam de la Zelenski un mesaj seminal politic, de statalitate a Ucrainei, dar el a indus ideea că dacă Ucraina nu primește asigurări de securitate din partea semnatarilor Memorandumului de la Budapesta, adică SUA, Marea Britanie și Rusia, Kievul poate considera memorandumul ca fiind caduc. Zelenski a declanșat un fior de groază. Memorandumul de la Budapesta e tratatul nuclear, iar la amenințarea cu declararea acestuia ca fiind caduc ai două posibilități. Ori îl declari caduc și nu faci nimic, ori îl declari caduc pentru a-ți face propriile bombe atomice“, a spus, la DC News, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

Suspendarea Nord Stream 2. H. D. Hartmann: Prin această măsură, Germania și-a salvat interesele economice

În contextul agresiunii ruse din estul Ucrainei, Germania face primii pași: Potrivit informațiilor Spiegel, Ministerul Afacerilor Economice a suspendat procesul de certificare pentru Nord Stream 2. 

Cancelarul Olaf Scholz a declarat, marți, la Berlin, că a cerut Ministerului Federal al Economiei să ia măsurile administrative necesare pentru ca gazoductul să nu poată fi certificat pentru moment.

„Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a declarat Olaf Scholz (citește AICI).

H. D. Hartmann: Prin această măsură, Germania și-a salvat interesele economice

„Amânarea certificării Nord Stream 2 este salvarea Germaniei. Oricum, această țeavă până în octombrie-noiembrie nu ar fi dat gaz. Este salvarea Germaniei de a nu lua alte măsuri care să o lovească economic. Să nu uităm că în Rusia produsele germane sunt la mare căutare și este o mare piață pentru industria germană. S-a anunțat amânarea pentru un viitor nedeterminat a deschiderii Nord Stream 2.(...)“, a spus, la DC News, H. D. Hartmann (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel