UPDATE: Germania, decizia zilei. Comisia Europeană consideră că blocarea Nord Stream 2 nu va afecta furnizarea de energie pentru Europa

Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels
Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels

Guvernul german se afla sub presiune pentru abandonarea proiectului gazoductului Nord Stream 2 cu Rusia, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor în părţi din estul Ucrainei.

 

UPDATE

Comisia Europeană consideră că blocarea Nord Stream 2 nu va afecta furnizarea de energie pentru Europa

Furnizarea de energie pentru Europa nu va fi afectată de blocarea proiectului Nord Stream 2, noua conductă de transport al gazelor din Rusia în Germania, apreciază Comisia Europeană, conform Agerpres.

Un purtător de cuvânt al CE a declarat marţi că 'Nord Stream 2 încă nu funcţionează, nu livrează energie în Europa. Nu este o sursă diferită de energie, este o conductă diferită pentru un furnizor existent (...) Nu există nicio schimbare a situaţiei curente'.

 

UPDATE

Guvernul german oprește controversatul gazoduct Nord Stream 2, conform spiegel.de.

În contextul agresiunii ruse din estul Ucrainei, Germania face primii pași: Potrivit informațiilor SPIEGEL, Ministerul Afacerilor Economice a suspendat procesul de certificare pentru Nord Stream 2. 

Cancelarul Olaf Scholz a declarat, marți, la Berlin, că a cerut Ministerului Federal al Economiei să ia măsurile administrative necesare pentru ca gazoductul să nu poată fi certificat pentru moment.

„Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcțiune”, a declarat Olaf Scholz.

Știrea inițială:

Guvernul german se afla, marţi, sub o şi mai mare presiune decât înainte pentru abandonarea proiectului gazoductului Nord Stream 2 cu Rusia, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor în părţi din estul Ucrainei, relatează DPA, citat de Agerpres.

Cancelarul german Olaf Scholz se afla deja sub o presiune intensă din partea aliaţilor, inclusiv Statele Unite, pentru a promite că gazoductul nu va fi pus în funcţiune în cazul unei invazii ruseşti a Ucrainei.

Scholz a refuzat să spună acelaşi lucru direct, fie în timpul unei vizite la Washington pentru a se întâlni cu preşedintele Joe Biden, fie în timpul vizitei mai recente la Moscova.

Biden însuşi a promis la momentul vizitei lui Scholz 'să pună capăt' Nord Stream 2 dacă Rusia ar invada Ucraina.

Un ministru din guvernul de coaliţie tripartit al Germaniei, titularul alimentaţiei şi agriculturii, Cem Özdemir, a declarat marţi pentru postul Deutschlandfunk că proiectul nu trebuie continuat.

'Nu am înţeles niciodată proiectul, este un proiect ce vizează Ucraina, asta ne creşte dependenţa de gazul rusesc', a spus el. Întrebat dacă ar cere oprirea gazoductului, el a răspuns: 'Absolut'.

Problema necesită o abordare comună din partea guvernului, a adăugat el: 'Sper că partenerii noştri de coaliţie care văd lucrurile diferit vor vedea în sfârşit că acum este momentul să oprim proiectul'.

Politicianul din partidul Verzilor a spus că Germania ar trebui să se îndrepte mai mult către energie regenerabilă.

Nord Stream 2 ar lega Europa de Vest de rezervele de gaz ruseşti printr-o conexiune pe coasta baltică a Germaniei.

Proiectul este finalizat, dar procedura de certificare este încă în aşteptare în Germania, ceea ce înseamnă că nu circulă gaz prin conductă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel