Hallstatt, satul austriac în care primarul vrea să limiteze fotografiatul

Fotografie de la Daniel Frank/ Pexels
Fotografie de la Daniel Frank/ Pexels

Micul sat austriac cuibărit în munți este una dintre cele mai populare destinații pentru turismul internațional, dar există o problemă.

Hallstatt găzduiește în total 750 de oameni, dar casele sale ciudate din lemn cu acoperișuri înclinate și profilul ascuțit al clopotniței de pe malul lacului atrag aproape un milion de vizitatori în fiecare an.

Comunitatea experimentează din plin paradoxul dintre promovarea ospitalității și încercarea de a stopa efectele secundare pe care le produce afluxul în masă de turiști.

Potrivit unui articol publicat de Rai News, Hallstatt este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO datorită peisajului și istoriei sale de o mie de ani, dar mai recent, popularitatea satului a crescut exponențial datorită asemănării peisajului său cu peisajul din seria de filme Frozen, de la Disney.

O replică a acestui mic sat a fost construită în Guangdong din China. Deloc surprinzător, această mică bijuterie a devenit un fundal preferat pentru selfie-uri de postat pe rețelele sociale.

Pe măsură ce turiștii se întorc în masă după blocajul din pandemie, consiliul orașului a fost nevoit să facă față plângerilor rezidenților și a ridicat bariere temporare săptămâna trecută pentru a bloca parțial priveliștea și a descuraja vizitatorii să aglomereze cel mai popular loc de făcut selfie-uri. Între timp barierele au fost înlăturate.

Un oficial al municipalității a declarat agenției de presă France Presse că decizia de a le păstra va fi luată pe baza feedback-ului. 

Primarul Alexander Scheutz a declarat unui ziar local că ”singurul lucru care ar putea ajuta este acela ca locul foto preferat să nu mai fie favoritul turiștilor”.

Compromisul dintre interesele economice ale operatorilor de turism și calitatea vieții rezidenților este precar. După cum raportează BBC, consiliul a stabilit de mult limite pentru mașini și autobuze.

Cu barierele înlăturate, primarul spune că unica soluție pe care o are disponibilă acum este să pună un banner care să le amintească turiștilor că sunt oameni care locuiesc în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel