Guvernul va aloca bani Timişoarei pentru proiectele Capitală Culturală 2021 şi Muzeul Revoluţiei Române

Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz, a declarat vineri în judeţul Timiş că Guvernul va aloca în acest an o sumă "suficient de mare" pentru toate proiectele cuprinse în "Timişoara Capitală Culturală Europeană (CCE) 2021".

"Pentru CCE avem o ordonanţă de urgenţă la care lucrăm, este posibil ca în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare să o introducem. Nu ne-am pripit, am lucrat astfel încât să fie funcţională, iar Guvernul României va aloca o sumă suficient de mare pentru proiectele care se vor desfăşura în acest an în Timişoara", a afirmat Daniel Breaz.

Ministrul Culturii a mai precizat că guvernul va aloca bani şi pentru realizarea Muzeului Revoluţiei Române la Timişoara, în fosta clădire a Garnizoanei din Piaţa Libertăţii, proiect care este în faza de studiu de fezabilitate, la guvern.

"Am aprobat o hotărâre de guvern prin care la Timişoara se va înfiinţa Muzeul Revoluţiei Române. Este vorba despre clădirea fostei garnizoane, care a trecut de la MApN la Ministerul Culturii. Vom aloca fonduri pentru a începe lucrările cât mai repede, pentru că la 30 de ani de la Revoluţie, Timişoara şi România merită să aibă un astfel de muzeu", a subliniat Daniel Breaz.

Ministrul a menţionat că încă nu se ştie suma care va fi alocată. "Suntem la faza de studiu de fezabilitate, pentru că ordonanţa de urgenţă a apărut abia în această săptămână, dar vor fi alocaţi bani suficienţi, cât va fi necesar pentru finalizarea cât mai rapidă", a adăugat Daniel Breaz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel