Guvernul Tudose. Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor. Cine este

doina pană dc
doina pană dc

Adriana Doina Pană este pe lista proprunerilor de miniștri în guvernul Mihai Tudose, pentru funcția de Ministru Apelor și Pădurilor.

Adriana Doina Pană s-a născut în 16 mai 1957 în comuna Matei din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ea are un băiat stabilit în străinătate şi este văduvă.

Este licenţiată în electrotehnică, profesia sa de bază fiind de inginer electrotehnist, şi are masterat în Administraţie Publică.

După absolvirea facultăţii, Doina Pană a lucrat la Fabrica de Hârtie din Prundu Bârgăului, apoi a născut un băiat şi s-a mutat la Bistriţa la o fabrică, actuala Iproeb.

Doina Pană a lucrat în învăţământ, aceasta ocupând și funcția director adjunct al unui colegiu.

În 2004, Doina Pană a devenit consilier judeţean, iar în 2008 a câştigat un al doilea mandat în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, mandat pe care l-a întrerupt în perioada în care a fost numită secretar de stat în Ministerul Economiei, unde a stat opt luni în funcţie.

În 2009, Doina Pană a fost candidat la alegerile pentru Parlamentul European.

În 2012, a fost numită pentru o scurtă perioadă inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

În 2012, ea a fost aleasă din nou consilier judeţean. În 9 decembrie, Doina Pană a devenit deputat în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile, obţinând 56,85% din voturi.

Este ministrul delegat pentru dialog social de la 21 decembrie 2012 în Guvernul Ponta II.

La 26 februarie 2014, în urma demisiei miniștrilor PNL din Guvernul Ponta II, Adriana Doina Pană a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, decretul fiind semnat de președintele Traian Băsescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel