Guvernul Ponta a anulat înființarea secției maghiare de la UMF Târgu Mureș

ponta sedinta guvern
ponta sedinta guvern

 Întrunit în prima ședință, Guvernul Ponta a decis să retragă recursul formulat de fostul Executiv la decizia instanţei de suspendare a hotărârii fostului Cabinet privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş. De asemenea, Guvernul a decis înlocuirea tuturor

Premierul Victor Ponta a precizat totodată că o delegaţie a Guvernului se va deplasa la Târgu Mureş pentru a "media" o soluţie în acest caz, în conformitate cu principiile autonomiei locale.

 Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că i-a solicitat ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, să prezinte Guvernului, în şedinţa de marţi, o informare privind situaţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, ca urmare a deciziei Curţii de Apel.

Aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată, vineri, în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

  Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu. Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă Facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

 Totodată, Guvernul a luat măsura înlocuirii tuturor prefecților și subprefecților PDL și UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel