Guvernul Ion Sturza, sabotat de parlamentarii moldoveni

Ion Sturza
Ion Sturza

Parlamentul de la Chișinău urma să dea, luni,  un vot de încredere guvernului desemnat Ion Sturza, vot care nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum.

Potrivit mass-media locale, la ședință s-au prezentat doar 47 de parlamentari din cei 101 de membri ai legislativului.

Președintele parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că, în aceste condiții, șeful statului urmează să consulte din nou fracțiunile parlamentare și să nominalizeze un nou candidat pentru funcția de premier.

Presa de la Chișinău a scris anterior că șansele pentru ca deputații să aprobe echipa guvernamentală a lui Ion Sturza sunt destul de mici, în condițiile în care acesta nu a reușit să-și asigure cele 51 de voturi necesare pentru învestirea cabinetului său.

[citeste si]

De amintit că președintele Nicolae Timofti l-a desemnat la 21 decembrie pe Ion Sturza, om de afaceri și fost premier în anul 1999, drept candidat la funcția de prim-ministru, fără a exista o majoritate parlamentară care să-și asume învestirea guvernului propus de acesta.

În cazul în care eșecul se repetă și după nominalizarea de către președintele Nicolae Timofti a unui nou candidat pentru postul de premier, șeful statului este obligat să decidă dizolvarea legislativului și să convoace alegeri anticipate în Republica Moldova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel