Guvern Germania. Schulz, sceptic. Merkel, dispusă la compromisuri

 Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Martin Schulz, şi-a exprimat luni scepticismul în legătură cu încheierea rapidă a negocierilor cu blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată şi aliatul său bavarez tradiţional, Uniunea Creştin-Socială) în legătură cu formarea unei 'mari coaliţii' guvernamentale la Berlin. 

În întâlniri cu alţi membri ai conducerii SPD, Schulz a declarat că prima rundă a tratativelor cu conservatorii, începută vineri, ar putea dura mai mult din cauza divergenţelor cu privire la subiecte precum asigurările medicale, reunirea familiilor refugiaţilor şi reforma pieţei forţei de muncă, cu accent pe contractele pe termen scurt. 

Liderul social-democrat a spus că nu este clar ce fel de compromisuri sau acorduri ar putea fi făcute în aceste domenii, conform unor surse apropiate conducerii SPD. 

În privinţa reunirii familiilor refugiaţilor ajunşi în Germania, conservatorii cancelarului Angela Merkel susţin o abordare mai dură pentru a evita să mai piardă electorat în favoarea 'Alternativei pentru Germania' (extrema-dreaptă), formaţiune intrată pentru prima dată în parlament în urma alegerilor din septembrie anul trecut. 

În ceea ce-i priveşte, social-democraţii sunt adepţii unei atitudini mai tolerante faţă de refugiaţii ajunşi în Germania şi care şi-au lăsat membrii familiilor în ţări marcate de conflicte, ca Siria şi Irak. 

Fără concesii 

Reprezentanţii aripii de stânga a SPD şi organizaţia de tineret a formaţiunii consideră că partidul lor a făcut deja prea multe concesii în proiectul de acord încheiat cu conservatorii în urmă cu peste două săptămâni. 

Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, se confruntă şi cu incertitudini legate de viitorul său politic după performanţa slabă înregistrată de social-democraţii germani în alegerile parlamentare din septembrie anul trecut, dar şi pe fondul scăderii popularităţii sale în sondajele de opinie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel