Grindeanu-Iohannis, la Cotroceni. Ce au discutat

Sorin Grindeanu a fost invitat, duminică seară, la România TV pentru a explica măsurile care vor fi adoptate în perioada imediată de Guvernul PSD-ALDE. Premierul a povestit și ce a discutat cu Klaus Iohannis la Cotroceni.

"Preşedintele Klaus Iohannis a vrut să vadă cum vedem lucrurile pentru 2017. I-am prezentat datele la zi, cât va fi PIB-ul, care este creşterea economică, apoi care este inflaţia, cât va fi rata şomajului... Nu sunt un tip conflictual, nici eu, nici colegii mei. Discuţia cu preşedintele a fost cât se poate de decentă şi într-un cadru instituţional corect", a spus premierul.

"Execuţia bugetară pe anul trecut a avut venituri de 221 de miliarde, prognozate erau de 231, apoi s-a spus la 235 ca şi estimare, iar la final s-au închis lucrurile la 221, ca şi venituri totale. Este această diferenţă neacoperită. Semnele noastre de întrebare au apărut când s-a făcut o rectificare de buget la finalul lui noiembrie, când datele erau aproape de adevăr, şi unde nu s-a făcutt rectificare negativă, ba dimpotrivă... Ministrul Finanţelor a spus că rectificarea a fost pozitivă pentru că eram în campanie electorală. Dar există viaţă şi după alegeri... Nu ne putem juca cu lucruri de acest tip. De aceea avem acest semn de întrebare, o să vedem calculele, care sunt cauzele, dar treaba noastră este să ne ocupăm de implemenatrea programului de guvernare.

Eu am evitat să vorbesc despre moşteniri grele, chiar dacă sunt. Lumea n-a votat programul de guvernare al PSD ca să spunem despre moştenirea grea. Le-am cerut miniştrilor să-mi facă o situaţie cu ce au găsit şi ce trebuie făcut pentru a pune în practică programul de guvernare", a mai zis Sorin Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel