Greta Thunberg, concluzie după summitul COP26: Un EȘEC. Regii noştri sunt goi

Foto: Instagram Greta Thunberg
Foto: Instagram Greta Thunberg

Greta Thunberg a tras concluzia  după summitul COP26.

Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) este "un eşec", a afirmat vineri activista ecologistă suedeză Greta Thunberg, în timpul unei manifestaţii la Glasgow, unde se desfăşoară COP26, relatează AFP şi dpa, citează Agerpres.

"Nu este un secret pentru nimeni că (summitul) COP26 este un eşec", a declarat ea în faţa câtorva mii de tineri activişti pentru mediu adunaţi la Glasgow, numind conferinţa o "sărbătoare a 'business as usual'-ului şi a blabla-ului", aşa cum se referă de obicei adolescenta suedeză la acţiunile responsabililor politici privind clima.

"Ei nu pot să nu ţină cont de consensul ştiinţific şi nu ne pot ignora", a mai spus Greta Thunberg.

"Liderii noştri nu ne arată calea, aşa arată leadership-ul", a continuat ea, făcând semn către mulţime.

"Regii noştri sunt goi", a declarat Greta despre liderii adunaţi la summitul COP26 privind schimbările climatice.

"Istoria îi va judeca aspru", a adăugat ea, acuzându-i încă o dată pentru lipsa de acţiune şi referindu-se la un "festival de greenwashing (dezinformare ecologică)".

Greta Thunberg, surprinsă înjurând la un protest COP26. A promis ”zero-net cuvinte injurioase şi limbaj urât”

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a promis miercuri pe Twitter că de acum înainte va vorbi frumos, folosind o expresie prin care face aluzie la promisiunea liderilor lumii privind neutralitatea emisiilor de carbon, după ce a fost filmată înjurând în timpul unui protest la summitul COP26 privind schimbările climatice, relatează agenţia EFE, scrie Agerpres. 

Am plăcerea să anunţ că am decis să ajung la zero-net cuvinte injurioase şi limbaj urât. În cazul în care va trebui să spun ceva nepotrivit promit să compensez prin a spune ceva frumos, a scris ea pe reţeaua de socializare, cu referire la atingerea obiectivului global de zero emisii nete de CO2 până în anul 2050 pentru a fi limitate astfel schimbările climatice.

Activista în vârstă de 18 ani a venit la Glasgow pentru a conduce acolo în timpul summitului COP26 manifestaţiile ecologiste care urmăresc să pună presiune pe liderii politici să ia măsuri concrete în vederea limitării încălzirii globale la maxim 1,5 grade C faţă de era preindustrială, aşa cum prevede Acordul de la Paris din 2015.

Greta a susţinut luni un discurs în faţa activiştilor de mediu adunaţi pe malul râului Clyde, aproape de edificiul unde se desfăşoară conferinţa COP26. Ea a clamat acolo că adevăratul leadership în lupta împotriva schimbărilor climatice se află afară, nu înăuntrul acelei incinte.

Apoi a fost publicată o înregistrare video în care ea apărea alături de participanţii la protest transmiţându-le liderilor lumii într-un cântec mesajul: 'Puteţi să vă băgaţi criza climatică în fund!'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel