'Greta Thunberg' a ajuns specie de PĂIANJEN - FOTO

imagine cu rol ilustrativ
imagine cu rol ilustrativ

Un cercetător din oraşul german Frankfurt a botezat o specie de păianjen nou descoperită în Madagascar după numele adolescentei activiste pentru climă Greta Thunberg, a anunţat vineri organizaţia ştiinţifică din care acesta face parte, potrivit DPA.

Arahnologul Peter Jaeger, din cadrul Senckenberg Nature Research Society, a ales numele Thunberga greta pentru o specie nou descoperită de păianjen vânător, nativă din insula Madagascar, a precizat organizaţia. Thunberga greta face parte dintr-un gen mai mare cuprinzând cinci specii de păianjeni vânători pe care Jaeger i-a denumit Thunberga. Celelalte patru specii erau deja cunoscute lumii ştiinţifice, dar au fost reclasificate în cadrul acestui gen.

Jaeger a spus că doreşte ca alegerea acestui nume să atragă atenţia asupra pierderii globale a diversităţii şi asupra revendicărilor formulate de demonstraţiile Fridays for Future, la care a luat şi el parte.

Angajamentul ei pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, precum şi pentru un viitor mai bun pe planeta noastră este impresionant, a spus Jaeger. Creşterea temperaturilor afectează toate domeniile naturii - inclusiv diversitatea endemică şi populaţia de păianjeni din Madagascar, a adăugat el.

Studiul său despre păianjenii vânători Thunberga a apărut în revista ştiinţifică Zootaxa, a precizat societatea Senckenberg. Jaeger a descoperit multe specii noi de păianjeni în ultimele două decenii, Thunberga greta marcând cea de-a 400 descoperire a cercetătorului. Nu este pentru prima dată când Jaeger a botezat specii de păianjeni după numele unor celebrităţi - cel mai cunoscut caz fiind specia de păianjen vânător Heteropoda davidbowie, din sud-estul Asiei, denumită după celebrul muzician britanic, potrivit Agepres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel