Google a fost dat în judecată pentru cuvântul "escrocherie"

Un tribunal francez a cerut 50.000 de euro despăgubire din partea serviciului Google. Motivul este unul singur, atunci când o persoană căuta pe Google date despre companiaGoogle a explicat companiei că rezultatul reprezintă doar un algoritm al căutărilor utilizatorilor. Acest altgoritm este un sistem util de a scurta timpul unui search pe Google. Utilizatorii trebuie doar să introducă respectivul cuvântul, iar Google îi va recomanda alte legături.

Potrivit 20minutos.es, compania Lyonnaise de Garantie a solicitat lui Google retragerea cuvântului escroc alături de numele său pentru a nu-i fi pătată imaginea. Google a refuzat să retragă sugestia şi a motivat că nu este vorba despre o insultă adresată companiei, ci este doar o tendinţă a căutărilor utilizatorilor. Google a spus că sistemul de sugerare al termenilor este coordonat de un algoritm şi nu de o persoană fizică care sugerează termeni, cu intenţia de a aduce injurii. Astfel, nu este nimeni responsabil şi obligat să retragă informaţia respectivă.

Lyonnaise de Garantie a apelat la tribunalele franceze care după aproximativ un an a ajuns la un acord. Astfel, legislaţia a decis că deşi procesul de căutare este coordonat de un algoritm, există un mecanism de control, cum ar fi şi in cazul pornografiei infantile. Respnsabilul companiei Google, Eric Schmidt, trebuie să plătească pagube în valoarea de 50.000 de euro lui Lyonnaise de Garantie.  De asemenea, Google.fr a trebuit să retragă şi sugestia legată de escrocherie şi să publice hotărârea sentinţei pe pagina Homepage timp de o săptămână.

Citeşte şi:

http://www.dcnews.ro/2011/12/google-pune-in-vanzare-celebrele-doodle-uri/

http://www.dcnews.ro/2011/12/afla-aici-cum-te-poate-afecta-defaimarea-virtuala/

http://www.dcnews.ro/2011/10/top-9-cele-mai-interesante-servicii-propuse-de-google/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel