Gogoşi PUFOASE ca la bunica - cea mai uşoară reţetă

Cui nu îi e dor de gogoşile rotunde şi pufoase pe care le făcea bunica când eram copii? Iată cea mai uşoară reţetă pentru a le obţine. 

Aveţi nevoie de 40 de grame de drojdie proaspătă sau 7 grame de drojdie uscată, o lingură de zahăr, două pliculeţe de zahăr vanilat, 500 grame de făină albă, 350 ml lapte călduţ (nu fierbinte) şi două gălbenuşuri. 

Gogoşi PUFOASE - cum se prepară 

Se amestecă drojdia cu zahărul şi cu laptele cald, după care se lasă un pic până se formează o spumă pe amestec. Apoi, se pun gălbenuşurile şi 300 grame de făină şi se amestecă bine cu telul sau cu un mixer. Se adaugă un praf de sare, cele două pliculeţe de zahăr vanilat şi restul de făină şi se frământă până se formează un aluat elastic. Se lasă la dospit o jumătate de oră. 

După ce a dospit aluatul, puneţi un strat de făină albă pe masa de lucru şi răsturnaţi aluatul. Se întinde aluatul cu un sucitor şi se decupează formele de gogoşi. Puteţi folosi un cuţit, dacă vreţi ca ele să fie triunghiulare sau pătrate, ori un pahar, dacă vreţi să fie rotunde. 

Puneţi uleiul la încins într-o tigaie adâncă, însă nu lăsaţi focul tare când puneţi gogoşile. Se întorc gogoşile în cel mult un minut, pentru a nu se arde. Trebuie să capete o culoare aurie. Se scot apoi pe o farfurie cu şerveţel, care să absoarbă uleiul în exces. 

La final, se pune zahăr pudră peste ele şi pot fi servite cu dulceaţă, miere de albine sau chiar simple. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel